Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακάλυψη ορόσημο: Καλαμπόκι με γεύση κρέατος – Περιέχει μυοσφαιρίνη βοοειδών!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΑνακάλυψη ορόσημο: Καλαμπόκι με γεύση κρέατος - Περιέχει μυοσφαιρίνη βοοειδών!
spot_img

Η νέα ποικιλία καλαμποκιού της IngredientWerks «Meaty Corn», είναι η πρώτη επιτυχημένη έκφραση του βοείου κρέατος μυοσφαιρίνης στο καλαμπόκι.

Η IngredientWerks, μια κορυφαία εταιρεία μοριακής γεωργίας που ξεκλειδώνει το τεράστιο δυναμικό των φυτών να παράγουν ζωικές πρωτεΐνες για την ανθρώπινη υγεία και διατροφή, ανακοίνωσε ότι πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών παράγοντας ένα καλαμπόκι με υψηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης βοοειδών. 

Ως πρωτεΐνη αίμης υψηλής αξίας και βασικό συστατικό αντικατάστασης ζώων, η μυοσφαιρίνη βοοειδών χρησιμοποιείται για να μιμηθεί τη γεύση, την υφή και το άρωμα του κρέατος σε εναλλακτικές εφαρμογές πρωτεϊνών. Χρησιμοποιώντας το καλαμπόκι ως «εργοστάσιο» για την παραγωγή πρωτεϊνών υψηλής αξίας, όπως το «Meaty Corn», το IngredientWerks αξιοποιεί την τεράστια ικανότητα της υποδομής γεωργικής καλλιέργειας και επεξεργασίας των ΗΠΑ να παράγει αυτές τις πολύτιμες πρωτεΐνες σε βιομηχανική κλίμακα, με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Εταιρεία επαλήθευσε ότι η πλατφόρμα παραγωγής μυοσφαιρίνης της υπερέβη σημαντικά το αρχικό στόχο έκφρασης της αίμης στα 10 mg ανά γραμμάριο καλαμποκιού, ένα επίπεδο που η εταιρεία υπολογίζει ότι προσφέρει ένα άνευ προηγουμένου χαμηλό κόστος για την παραγωγή αίμης. Επιπλέον, αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει την πρώτη επιτυχημένη έκφραση του βοείου κρέατος μυοσφαιρίνης στο καλαμπόκι, μια φυτική εφαρμογή μοριακής καλλιέργειας. Αντίστοιχα, η Εταιρεία προστατεύει αυτήν την αποκλειστική εφαρμογή με αντίστοιχες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Ως πρωτεΐνη που δεσμεύει την αίμη που βρίσκεται παραδοσιακά στον μυϊκό ιστό των αγελάδων, η μυοσφαιρίνη είναι ένα σημαντικό γευστικό πρόσθετο κρίσιμο για τη δημιουργία πιο νόστιμων γεύσεων στον αναπτυσσόμενο χώρο εναλλακτικών πρωτεϊνών που η εταιρεία πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία παγκόσμιας αγοράς 1 δις $.

«Αυτό το επίτευγμα αφορά τη βιομηχανία εναλλακτικών πρωτεϊνών όπως και η πρόοδος στην τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων – ένας κινητήρας που δημιουργεί ποιότητα, προσιτή και βιώσιμη αξία και βοηθά στην υιοθέτηση των καταναλωτών», δήλωσε ο Matt Plavan, Διευθύνων Σύμβουλος της IngredientWerks. . «Φτάνοντας αυτά τα επίπεδα έκφρασης της μυοσφαιρίνης στο καλαμπόκι, πιστεύουμε ότι έχουμε λύσει τρεις από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εναλλακτικές αγορές πρωτεϊνών σήμερα – την παραγωγή ζωικών πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, χαμηλού κόστους σε κλίμακα».

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από τότε που βγήκε από τη λειτουργία stealth, το IngredientWerks πρωτοστάτησε σε μια αλλαγή παραδείγματος στην κλιμάκωση της παραγωγής ζωικής πρωτεΐνης σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μεθόδους όπως η ζύμωση ακριβείας ή το καλλιεργημένο κρέας. Αυτή η νέα προσέγγιση φτάνει σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των καταναλωτών για ισοτιμία στο κόστος εναλλακτικών κρεάτων αμφισβητείται από τα σημεία συμφόρησης της παραγωγικής ικανότητας και το υψηλό κόστος επεξεργασίας που είναι χαρακτηριστικό της ζύμωσης ακριβείας ή της εργαστηριακής παραγωγής για την παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών σε κλίμακα.

«Τα φυτικά και εναλλακτικά τρόφιμα στερεοποιούν τη θέση τους στην κύρια διατροφή», είπε ο Plavan. «Καθώς γίνονται πιο εύκολα διαθέσιμα στα καταστήματα και στα μενού, οι καταναλωτές θέτουν τον πήχη για τη γεύση και το κόστος υψηλότερα από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ποιοτικών, προσιτών, προσβάσιμων και βιώσιμων συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας σε αυτή τη νέα εποχή παραγωγής τροφίμων. Είμαι συνεχώς έκπληκτος με την ευρηματικότητα και την αφοσίωση της ερευνητικής ομάδας IngredientWerks και ενθουσιασμένος που φέρνω αυτή την πολύτιμη λύση στον κλάδο!».

Σχετικά με το IngredientWerks:

Η IngredientWerks είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης μοριακής γεωργίας και παραγωγός συστατικών φυτικής προέλευσης για τρόφιμα και θρεπτικές εναλλακτικές πρωτεΐνες. Πρόσφατα από την Agrivida, Inc (θυγατρική της Novus International), η IngredientWerks αξιοποιεί πάνω από 15 χρόνια μετασχηματισμού φυτών, καλλιέργειας ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών, επεξεργασίας και τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη εξατομικευμένων πρωτεϊνικών συστατικών υψηλής αξίας. Η εταιρεία αξιοποιεί τα φυτά για να γίνουν συστήματα παραγωγής πρωτεϊνών στην αποστολή της να πρωτοστατήσει σε μια νέα εποχή παραγωγής τροφίμων. Τα φυτικά συστατικά της IngredientWerks παρέχουν βιώσιμες λύσεις για ανώτερη γεύση, ποιότητα και μειωμένο κόστος για την ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο