Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πεπόνι: Παράταση διάρκεια ζωής με επεξεργασία γονιδίων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠεπόνι: Παράταση διάρκεια ζωής με επεξεργασία γονιδίων
spot_img

Ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τον τρόπο σύνθεσης αιθυλενίου σε πεπόνια.

Η φυτική ορμόνη αιθυλένιο είναι γνωστό ότι προάγει την ωρίμανση των καρπών και παίζει κάποιο ρόλο στη διάρκεια ζωής. Ερευνητές από την Ιαπωνία πραγματοποίησαν επεξεργασία γονιδίων χρησιμοποιώντας το σύστημα CRISPR/Cas9 για να τροποποιήσουν τον τρόπο σύνθεσης αιθυλενίου στο ιαπωνικό πεπόνι ( Cucumis melo var. Reticulatus).

  Στη γραμμή χωρίς γονιδιακή επεξεργασία (άγριου τύπου), η παραγωγή αιθυλενίου παρατηρήθηκε στον καρπό 14 ημέρες μετά τη συγκομιδή, όπου ο φλοιός έγινε κίτρινος και η σάρκα μαλάκωσε. Ωστόσο, στο μεταλλαγμένο με γονιδίωμα πεπόνι, η παραγωγή αιθυλενίου μειώθηκε στο 1/10 σε σύγκριση με αυτή στον άγριο τύπο, με το χρώμα του δέρματος να παραμένει πράσινο και το φρούτο να παραμένει σταθερό. Η μετάλλαξη κληρονομήθηκε για τουλάχιστον δύο γενιές. Αυτό δείχνει ότι η εισαγωγή  της μετάλλαξης CmACO1  ​​μέσω επεξεργασίας γονιδίων ενίσχυσε τη διάρκεια ζωής των πεπονιών. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η γονιδιακή επεξεργασία μπορεί να συμβάλει στη μείωση της απώλειας τροφίμων και να βελτιώσει την ασφάλεια τους.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα