Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

22 τόνοι κοτόπουλου με θανατηφόρο στέλεχος σαλμονέλας εντοπίστηκαν στη  Βρετανία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων22 τόνοι κοτόπουλου με θανατηφόρο στέλεχος σαλμονέλας εντοπίστηκαν στη  Βρετανία
spot_img
spot_img

Το στέλεχος salmonella Mbandaka, κατατάσσεται ως ένας από τους δέκα κορυφαίους ορότυπους σαλμονέλας που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες στην Ευρώπη.

To θανατηφόρο στέλεχος σαλμονέλας mbandaka, το οποίο ευθύνεται για σοβαρές δηλητηριάσεις και θανάτους σε όλο τον κόσμο, εντοπίστηκε από την αρχή υγείας του παράκτιου λιμανιού του Suffolk (SCPHA)σε 22 τόνους μαγειρεμένου κοτόπουλου στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, Felixstowe.

Το κοτόπουλο θα καταστραφεί, είπαν οι αρχές που διευκρίνισαν πως σε αντίθεση με το ωμό κοτόπουλο όλα τα προμαγειρεμένα κοτόπουλα πρέπει να στερούνται εντελώς σαλμονέλας σύμφωνα με τη νομοθεσία της Βρετανίας. «Σε αντίθεση με το ωμό κοτόπουλο, όλα τα προμαγειρεμένα κοτόπουλα πρέπει να στερούνται εντελώς σαλμονέλας σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι καταναλωτές δεν αναμένεται να το μαγειρέψουν τόσο καλά.Έχουμε λοιπόν διατάξει την καταστροφή αυτής της αποστολής και αυξήσαμε τους ελέγχους μας για να ξεριζώσουμε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις Salmonella mbandaka» είπε ο Jose Arruga, Επίσημος Κτηνίατρος (OVS) στο SCPHA που ανακάλυψε τη σαλμονέλα .

Jose Arruga

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, ECDC, τον Νοέμβριο αναφέρθηκαν 196 δηλητηριάσεις από  Salmonella Mbandaka στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, την Εσθονία, την Τσεχία και το Ισραήλ. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 19 άτομα χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη και ένα άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο πέθανε. Σύμφωνα με τo ECDC τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κοτόπουλου και/ή το φρέσκο ​​κρέας κοτόπουλου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε σάντουιτς και περιτυλίγματα, είναι τα «πιθανά οχήματα μόλυνσης».

Η Tina Potter, επικεφαλής περιστατικών στην FSA, είπε:

«Χαιρετίζουμε την επιτυχή αναχαίτιση της αποστολής μολυσμένου μαγειρεμένου κοτόπουλου και επαινούμε την Υγειονομική Αρχή Παράκτιου Λιμένα του Suffolk για αυτό. Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει τη σημασία των ελέγχων και επιθεωρήσεων εισαγωγών υψηλής ποιότητας σε λιμάνια όλης της χώρας.

«Ενώ η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει μόνο ήπιες ασθένειες για τους περισσότερους ανθρώπους, ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής ασθένειας σε ευάλωτα άτομα όπως μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ανοσοκατεσταλμένο. Τα βήματα που έλαβαν οι αφοσιωμένοι αξιωματικοί της Αρχής Υγείας παράκτιων λιμένων του Σάφολκ βοήθησαν στη διατήρηση της ασφάλειας των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα