Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, “Poisoned”;

ΑρχικήΝέαΓιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "Poisoned";
spot_img

Μια ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων δίνει τη δική της οπτική αναφορικά με το γιατί το ντοκιμαντέρ “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους.

Εδώ και κάποιο διάστημα, έχει κυκλοφορήσει στην streaming πλατφόρμα, Netflix, ένα ντοκιμαντέρ που “ανοίγει τα μάτια” του κοινού σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων, μέσα από έρευνα και συνεντεύξεις με ειδικούς και συγγενείς θυμάτων από τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ.

- Advertisement -

Αφενός, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” συνιστά έναν αφυπνιστικό παράγοντα για τον μέσο καταναλωτή που μπορεί να μην γνωρίζει ως που μπορεί να μην έχουν προεοιμαστεί να διαχειριστούν μια “κρίση” που μπορεί να προκαλέσει ένας μολυσματικός παράγοντας στο φαγητό τους και αφετέρου απομυθοποιεί την εικόνα που προωθείται από το αμερικανικό σύστημα τροφίμων, που το χαρακτηρίζει ως το “ασφαλέστερο στον κόσμο”.

Αλλά, όπως αναφέρει και η Sarah Sorscher, Διευθύντριας Ρυθμιστικών Υποθέσεων στο Centre for Science in the Public Interest των ΗΠΑ- σε άρθρο της στο Food Safety News- το ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει επίσης τις στιγμές που η αγανάκτηση μεταφράστηκε σε ουσιαστική αλλαγή, όπως όταν το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, USDA, έλαβε μέτρα για να εξουδετερώσει το παθογόνο E. coli από τον κιμά τη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των ασθενειών από το βόειο κρέας. 

Η Sorscher υπογραμμίζει πως το ντοκιμαντέρ μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή, καθώς πλέον υπάρχουν ευκαιρίες για πολιτικές αλλαγές αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων.

Θέτει ως παράδειγμα το πλαίσιο που έχει προτείνει το USDA  για την απαγόρευση επικίνδυνων μορφών μόλυνσης από σαλμονέλα στα ωμά πουλερικά, σύμφωνα με το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιείται στον κιμά. 

Επιπλέον, η Αμερικανίδα βουλευτής Rosa DeLauro υποστήριξε ένα νομοσχέδιο, το Expanded Food Safety Investigation Act, που θα επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές να διερευνήσουν τροφιμογενείς επιδημίες που προέρχονται από μεγάλες φάρμες ζώων, αναφέρει η Ssorcher.

Μιας και οι καταναλωτές αξίζουν ασφαλή τρόφιμα, στα οποία μπορούν να εμπιστεύονται κυριολεκτικά την επιβίωσή τους, οι υπεύθυνοι πολιτικοί κάθε χώρας πρέπει να υποστηρίζουν ιδιαίτερα αλλαγές βελτιωτικές προς την ασφάλεια τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σιωπηλή απειλή για τα παιδιά η κανέλα – Ο κίνδυνος που πολλοί γονείς αγνοούν

Γιατί η κανέλα αποτελεί κίνδυνο για τα μικρά παιδιά - Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα