Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, “Poisoned”;

ΑρχικήΝέαΓιατί αξίζει να παρακολουθήσετε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "Poisoned";
spot_img

Μια ειδικός στην ασφάλεια τροφίμων δίνει τη δική της οπτική αναφορικά με το γιατί το ντοκιμαντέρ “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους.

Εδώ και κάποιο διάστημα, έχει κυκλοφορήσει στην streaming πλατφόρμα, Netflix, ένα ντοκιμαντέρ που “ανοίγει τα μάτια” του κοινού σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων, μέσα από έρευνα και συνεντεύξεις με ειδικούς και συγγενείς θυμάτων από τροφικές δηλητηριάσεις στις ΗΠΑ.

Αφενός, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” συνιστά έναν αφυπνιστικό παράγοντα για τον μέσο καταναλωτή που μπορεί να μην γνωρίζει ως που μπορεί να μην έχουν προεοιμαστεί να διαχειριστούν μια “κρίση” που μπορεί να προκαλέσει ένας μολυσματικός παράγοντας στο φαγητό τους και αφετέρου απομυθοποιεί την εικόνα που προωθείται από το αμερικανικό σύστημα τροφίμων, που το χαρακτηρίζει ως το “ασφαλέστερο στον κόσμο”.

Αλλά, όπως αναφέρει και η Sarah Sorscher, Διευθύντριας Ρυθμιστικών Υποθέσεων στο Centre for Science in the Public Interest των ΗΠΑ- σε άρθρο της στο Food Safety News- το ντοκιμαντέρ υπογραμμίζει επίσης τις στιγμές που η αγανάκτηση μεταφράστηκε σε ουσιαστική αλλαγή, όπως όταν το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, USDA, έλαβε μέτρα για να εξουδετερώσει το παθογόνο E. coli από τον κιμά τη δεκαετία του 1990, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των ασθενειών από το βόειο κρέας. 

Η Sorscher υπογραμμίζει πως το ντοκιμαντέρ μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή, καθώς πλέον υπάρχουν ευκαιρίες για πολιτικές αλλαγές αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων.

Θέτει ως παράδειγμα το πλαίσιο που έχει προτείνει το USDA  για την απαγόρευση επικίνδυνων μορφών μόλυνσης από σαλμονέλα στα ωμά πουλερικά, σύμφωνα με το ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιείται στον κιμά. 

Επιπλέον, η Αμερικανίδα βουλευτής Rosa DeLauro υποστήριξε ένα νομοσχέδιο, το Expanded Food Safety Investigation Act, που θα επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές να διερευνήσουν τροφιμογενείς επιδημίες που προέρχονται από μεγάλες φάρμες ζώων, αναφέρει η Ssorcher.

Μιας και οι καταναλωτές αξίζουν ασφαλή τρόφιμα, στα οποία μπορούν να εμπιστεύονται κυριολεκτικά την επιβίωσή τους, οι υπεύθυνοι πολιτικοί κάθε χώρας πρέπει να υποστηρίζουν ιδιαίτερα αλλαγές βελτιωτικές προς την ασφάλεια τροφίμων.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα