Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη για παρουσία ραδιενεργών ουσιών σε τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΜελέτη για παρουσία ραδιενεργών ουσιών σε τρόφιμα
spot_img

Έρευνα του Πανεπιστημίου Wageningen για την παρουσία η μη ραδιενεργών ουσιών στα τρόφιμα, γάλα και ζωοτροφές.

Το Wageningen Food Safety Research εκτελεί πρόγραμμα παρακολούθησης της παρουσίας φυσικής και τεχνητής ραδιενέργειας στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων και ζωοτροφών της Ολλανδίας.

 Αυτό το πρόγραμμα παρακολούθησης βασίζεται σε αρκετούς ευρωπαϊκούς και ολλανδικούς κανόνες και κανονισμούς. Το 2021 τα αποτελέσματα περίπου 2750 αναλύσεων γάμμα και περίπου 250 αναλύσεων βήτα σε τρόφιμα και ζωοτροφές δεν έδειξαν υπερβάσεις των μέγιστων επιτρεπόμενων επιπέδων. Τα περισσότερα δείγματα δεν έδειξαν αποτελέσματα πάνω από τα ελάχιστα ανιχνεύσιμα επίπεδα, γεγονός που έδειξε ότι οι συγκεντρώσεις ραδιενέργειας στα τρόφιμα και τα προϊόντα ζωοτροφών είναι γενικά πολύ χαμηλές. Με τα αποτελέσματα της ανάλυσης πραγματοποιείται ένας υπολογισμός της ετήσιας ετήσιας δόσης κατάποσης ως αποτέλεσμα των τεχνητών ραδιονουκλεϊδίων που υπάρχουν στα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο