Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Μελέτη: Το μίγμα από φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι μειώνει τα συμπτώματα λοιμώξεων

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕλληνική Μελέτη: Το μίγμα από φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι μειώνει τα συμπτώματα λοιμώξεων
spot_img

Μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases».

Ένα μίγμα από εκχυλίσματα αιθέριων ελαίων από τρία βότανα, (φασκόμηλο, δίκταμο και θυμάρι), μειώνει σημαντικά την ένταση και τη συχνότητα των συμπτωμάτων ήπιας έως μέτριας νόσησης με covid, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό «Diseases».

   Όπως ανέφερε, στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» o πρώτος συγγραφέας της μελέτης, ομότιμος καθηγητής Γενικής Ιατρικής και ΠΦΥ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής, τα ευρήματα της μελέτης αφορούν κυρίως στον πονοκέφαλο, τη μυαλγία, τη γενική κόπωση και τον πυρετό. «Μελετήσαμε σε διάρκεια 2 εβδομάδων, πρώτη, τέταρτη, έβδομη και 14η μέρα, την εξέλιξη των συμπτωμάτων, και εντοπίσαμε την έβδομη μέρα, στατιστικώς σημαντικά αποτελέσματα, τόσο ως προς τη μείωση της έντασης, όσο και ως προς τη συχνότητα των συμπτωμάτων». 

   Η συλλογή των δεδομένων, έγινε σε 3 χρονικές περιόδους, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε η μελέτη διεξήχθη με όλες τις παραλλαγές, την Α, Β, Δ και Όμικρον, εξήγησε ο κ. Λιονής. Όσον αφορά το ερώτημα πού αλλού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το μείγμα αιθέριων ελαίων, ο κ. Λιονής απάντησε ότι η εν λόγω μελέτη ανοίγει δρόμο για τη συζήτηση της χρήσης του μείγματος και για άλλες λοιμώξεις ήπιας έως μέτριας βαρύτητας, αναφέροντας παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο μηχανισμός με τον οποίο δρα το εν λόγω μείγμα αιθέριων ελαίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο