ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣε ελεύθερη πρώτη οι πωλήσεις του Lurpac - Μείωση των οικονομικών...

Σε ελεύθερη πρώτη οι πωλήσεις του Lurpac – Μείωση των οικονομικών της προβλέψεων της Arla

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Arla μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις κατά 5 δις και 6 δις ευρώ για το 2023. Έπεσε η κατανάλωση του Lurpak στην Ευρώπη.

Mε μειωμένες προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους επανέρχεται η δανική γαλακτοκομική εταιρεία Arla, αναφέροντας το αυξανόμενο κόστος ζωής στην Ευρώπη και τον υψηλό πληθωρισμό για τα τρόφιμα στην ήπειρο ως τους κύριους λόγους που αναμένεται να μειωθούν οι πωλήσεις.

- Advertisement -

Για το πρώτο εξάμηνο του φετινού έτους, η Arla ανέφερε αύξηση πωλήσεων, βασισμένη στις αυξημένες τιμές των προϊόντων της, αλλά αναθεώρησε, βλέποντας ότι οι όγκοι του βουτύρου Lurpak, που πωλείται σε 95 χώρες, σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μειώθηκαν κατά 6,6%, ενώ η ποσότητα τυριού Castello μειώθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το 2022.

Μειωμένα κατά 36% παρουσιάστηκαν και τα κέρδη προ τόκων της Arla για το πρώτο εξάμηνο του 2023, στα 161 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Με την αβεβαιότητα στην αγορά να συνεχίζει στα ίδια επίπεδα, ο όμιλος μείωσε τις προοπτικές πωλήσεών του για το 2023 σε 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και 13,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, από 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανατροπή: Τα μικροπλαστικά δεν είναι αδρανή – Νέα μελέτη αποκαλύπτει τον μηχανισμό που προκαλεί εμφράγματα, εγκεφαλικά και όγκους

Έρευνα του Columbia στο Nature δείχνει ότι σε επαφή με το νερό και το αίμα παράγουν καταστροφικές ελεύθερες ρίζες – Όσο μικραίνουν, τόσο πιο επικίνδυνα γίνονται.

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Φ. Γαΐτης στο cibum: «Έτρωγα όλο το φαγητό μου, αλλά δεν κατάλαβα πώς βοήθησα τα παιδάκια στην Αφρική»

Ο Έλληνας επιστήμονας Τροφίμων Φ. Γαΐτης εξηγεί γιατί η αφθονία τροφίμων δεν βάζει τέλος στην πείνα.