Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανοδική πορεία για τα προϊόντα Stevia τα επόμενα χρόνια

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑνοδική πορεία για τα προϊόντα Stevia τα επόμενα χρόνια
spot_img

Γνώμονας η ζήτηση των καταναλωτών για πιο υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης.

   Αύξηση της τάξεως του 7% στη ζήτηση προϊόντων στέβιας αναμένεται να δει η αγορά τα επόμενα 4 χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 245 εκατομμύρια δολάρια.

   Η έκθεση από τον όμιλο Technavio ανέφερε ότι η περιοχή APAC (Ασία-Ειρηνικός) αναμένεται να αποτελέσει το 36% της αύξησης του κλάδου, αντικατοπτρίζοντας τις ευρύτερες απαιτήσεις οικονομικής ανάπτυξης για βελτιωμένες προσφορές στον ευρύτερο τομέα τροφίμων και ποτών.

   Επιπλέον, η μελέτη αποκάλυψε ότι η ζήτηση για φυσικές γλυκαντικές ουσίες αυξάνεται καθώς οι καταναλωτές που προσέχουν την υγεία τους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις αντί των τεχνητών γλυκαντικών που έχουν συνδεθεί με παρενέργειες όπως η αύξηση βάρους και ο διαβήτης. 

   Όπως σημείωσε η μελέτη, χώρες όπως η Ινδία είναι μάρτυρες αυξανόμενης ζήτησης για γλυκά, ποτά και προϊόντα αρτοποιίας χωρίς ζάχαρη που έχουν δείξει ισχυρό δείκτη για τη συνεχή επέκταση του τμήματος. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η τελευταία μελέτη του κλάδου, η αγορά στέβιας παραμένει αποσπασματική, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ μεγάλων εταιριών παραμένει ισχυρός, με αξιοσημείωτη πιθανότητα να εισέλθουν και νέες στο χώρο.

Όπως διαπίστωσε η έκθεση, η αγορά στέβιας είναι τμηματοποιημένη (τομέας ποτών, τομέας τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ανά τύπο (εκχύλισμα σε σκόνη και υγρό εκχύλισμα), με ευδιάκριτες γεωγραφικές διαφορές που εμφανίζονται σε όλη την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, και Μέση Ανατολή και Αφρική.

Stevia product market forecasts key global growth over five years, amid rising consumer demand – Confectionery Production

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο