Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: Η βιομηχανία τροφίμων ζητά προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΙσπανία: Η βιομηχανία τροφίμων ζητά προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό
spot_img

Η FIAB προειδοποιεί για ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό ζήτησε η βιομηχανία τροφίμων και ποτών (FIAB) της Ισπανίας ,η οποία πλήττεται από ξηρασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η FIAB προειδοποιεί μάλιστα για σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής εάν δεν λυθεί το θέμα της επάρκειας νερού στην επεξεργασία τροφίμων.

Η Καταλονία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας σε 24 δήμους την περασμένη εβδομάδα μετά την έλλειψη βροχοπτώσεων τους τελευταίους 30 μήνες. Η στάθμη του ταμιευτήρα είναι χαμηλή και έχουν επιβληθεί περιορισμοί νερού λόγω της ξηρασίας.  Οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο στο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση: Το πότισμα σε καλλιέργειες θα απαγορευτεί σε μεγάλο βαθμό και η χρήση του νερού για βιομηχανικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς πρέπει να μειωθεί κατά 25%.

 Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μειωμένες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Ισπανία και η ξηρασία σε μεγάλες περιοχές της χώρας «έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη γεωργία και την κτηνοτροφία και, ως εκ τούτου, στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων» λέει η FIAB κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια τροφίμων καθώς το νερό είναι βασικός πόρος για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

«Είναι σημαντικό η βιομηχανία τροφίμων και ποτών να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης σε αυτές τις σοβαρές συνθήκες και να έχει προτιμησιακή πρόσβαση στο νερό προκειμένου να διασφαλιστεί ένας σταθερός και ασφαλής εφοδιασμός τροφίμων και ποτών», υπογραμμίζει ο Mauricio García de Quevedo, γενικός διευθυντής της FIAB.

Η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων και ποτών ζητά την προώθηση της χρήσης μη συμβατικών υδάτινων πόρων, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η αφαλάτωση, που είναι απαραίτητες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και υπογραμμίζει ότι η επαναχρησιμοποίηση του αναγεννημένου νερού είναι το κλειδί για την επίτευξη της ασφάλειας του νερού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα