Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ισπανία: Η βιομηχανία τροφίμων ζητά προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΙσπανία: Η βιομηχανία τροφίμων ζητά προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό
spot_img

Η FIAB προειδοποιεί για ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Προτεραιότητα πρόσβασης στο νερό ζήτησε η βιομηχανία τροφίμων και ποτών (FIAB) της Ισπανίας ,η οποία πλήττεται από ξηρασία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η FIAB προειδοποιεί μάλιστα για σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής εάν δεν λυθεί το θέμα της επάρκειας νερού στην επεξεργασία τροφίμων.

Η Καταλονία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας σε 24 δήμους την περασμένη εβδομάδα μετά την έλλειψη βροχοπτώσεων τους τελευταίους 30 μήνες. Η στάθμη του ταμιευτήρα είναι χαμηλή και έχουν επιβληθεί περιορισμοί νερού λόγω της ξηρασίας.  Οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο στο νερό για ανθρώπινη κατανάλωση: Το πότισμα σε καλλιέργειες θα απαγορευτεί σε μεγάλο βαθμό και η χρήση του νερού για βιομηχανικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς πρέπει να μειωθεί κατά 25%.

 Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μειωμένες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην Ισπανία και η ξηρασία σε μεγάλες περιοχές της χώρας «έχουν ισχυρό αντίκτυπο στη γεωργία και την κτηνοτροφία και, ως εκ τούτου, στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων» λέει η FIAB κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια τροφίμων καθώς το νερό είναι βασικός πόρος για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

«Είναι σημαντικό η βιομηχανία τροφίμων και ποτών να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης σε αυτές τις σοβαρές συνθήκες και να έχει προτιμησιακή πρόσβαση στο νερό προκειμένου να διασφαλιστεί ένας σταθερός και ασφαλής εφοδιασμός τροφίμων και ποτών», υπογραμμίζει ο Mauricio García de Quevedo, γενικός διευθυντής της FIAB.

Η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων και ποτών ζητά την προώθηση της χρήσης μη συμβατικών υδάτινων πόρων, όπως η επαναχρησιμοποίηση και η αφαλάτωση, που είναι απαραίτητες για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και υπογραμμίζει ότι η επαναχρησιμοποίηση του αναγεννημένου νερού είναι το κλειδί για την επίτευξη της ασφάλειας του νερού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

29η Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Στην Ελλάδα, η ετήσια σπατάλη τροφίμων συνολικά (πρωτογενής παραγωγή, μεταποίηση, εμπόριο-διανομή, εστίαση, νοικοκυριά) ανέρχεται σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια τόνους.

Δοκιμές διάρκειας ζωής: Η νέα τεχνική “αστραπή” και οι επιφυλάξεις

Η επιταχυνόμενες δοκιμές για τον προσδιορισμό της διάρκειας ζωής ενός τροφίμου έχουν φέρει επανάσταση στην ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά είναι τα αποτελέσματα αξιόπιστα;

Το επικίνδυνο μονοπάτι των αναβολικών: Που οδηγεί η κατάχρηση και ο εθισμός στα στεροειδή

Προκειμένου να αλλάξουν τη φυσική τους εμφάνιση και τις ικανότητές τους κάποιοι ακολουθούν ένα δρόμο χωρίς επιστροφή...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα