Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταναλωτής: Πως επηρεάζει η οικολογική ετικέτα την πρόθεση αγοράς κρέατος

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΚαταναλωτής: Πως επηρεάζει η οικολογική ετικέτα την πρόθεση αγοράς κρέατος
spot_img

Αντιλήψεις και στάσεις των καταναλωτών απέναντι σε βιώσιμες επιλογές κρεάτων.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία σχετικά με το εάν οι σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος ετικέτες, επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά και τις πωλήσεις σε προϊόντα κρέατος είναι ασαφή. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Food Quality and Preference διερεύνησε τη στάση των καταναλωτών, απέναντι σε μια ετικέτα οικολογικής ετικέτας στα προϊόντα κρέατος, μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου, σε 255 καταναλωτές άνω των 18 ετών.  

Οι βαθμολογίες αντιλήψεων (PS) και η Πρόθεση αγοράς (PI) σε κρέας που είχε οικολογική επισήμανση, ήταν υψηλότερες σε σχέση με κρέας χωρίς σχετική ετικέτα. Τα ποιοτικά δεδομένα προσδιόρισαν τον σχεδιασμό της ετικέτας και τις αντιλήψεις ως οδηγούς χρήσης, ενώ οι συνήθεις συμπεριφορές αγορών και η τιμή ήταν εμπόδια.

Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες υποστήριξαν την εμφάνιση μιας οικολογικής βαθμολογίας στα προϊόντα κρέατος. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σταθερά ότι η επικοινωνία πληροφοριών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι απαραίτητη και ένας χρήσιμος τρόπος για τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν αγοράζουν προϊόντα κρέατος. 

Συμπερασματικά, αυτή η μελέτη καταδεικνύει ότι το σήμα οικολογικής βαθμολογίας έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους καταναλωτές στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων κατά την αγορά κρέατος. Ωστόσο, παράγοντες όπως οι συνήθεις αγορές, (επανάληψη αγοράς ενός συγκεκριμένου προϊόντος) η αντιληπτή τιμή και η περιορισμένη γνώση σχετικά με την ετικέτα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής κρέατος, ενδέχεται να εμποδίσουν την βελτίωση των περιβαλλοντικών επιλογών των καταναλωτών επί του παρόντος. Ωστόσο, η εκστρατεία του σήματος οικολογικής βαθμολογίας χρησιμεύει ως ένα βήμα προς τη διαφάνεια για όσους αναζητούν πιο βιώσιμες επιλογές αγορών. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν τα εντοπισμένα εμπόδια και τις ευκαιρίες για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των οικολογικών σημάτων για την προώθηση πρακτικών βιώσιμης κατανάλωσης και την αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις. 

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά Victoria Williams: Conceptualization, Methodology, Formal analysis, Investigation, Writing – original draft, Project Administration. Orla Flannery: Συγγραφή – κριτική & μοντάζ, Οπτικοποίηση. Ajay Patel: Conceptualization, Writing – review & editing, Visualization, Supervision.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο