Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σοκ από Video στο TikTok: Μαγειρεύουν κιμά χρησιμοποιώντας ταμπόν!

ΑρχικήΟικιακάLIFEΣοκ από Video στο TikTok: Μαγειρεύουν κιμά χρησιμοποιώντας ταμπόν!
spot_img

Μήπως έχει παρά γίνει το κακό με τα “κόλπα”;

    Τρόμο και απέχθεια έχει προκαλέσει στους χρήστες του tik- tok ένα καινούριο κόλπο μαγειρέματος κιμά που περιλαμβάνει ταμπόν. Καλά διαβάσατε, αφού ο δημιουργός περιεχομένου @Victorias.way μοιράστηκε τον αμφιλεγόμενο τρόπο με τον οποίο απορροφά το περιττό λίπος όταν μαγειρεύει μοσχαρίσιο κιμά σε ένα Viral βίντεο στην πλατφόρμα  που έχει συγκεντρώσει πάνω από 47.000 likes και 3.500+ σχόλια.

   Ο τίτλος του βίντεο:  «Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε το περιττό λίπος όταν μαγειρεύετε κιμά είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ταμπόν», έγραψε. Και το βίντεο απαθανατίζει ακριβώς αυτό. Συνήθως, αυτού του είδους τα TikToks βρίσκουν ένα εξειδικευμένο πλήθος θαυμαστών, αλλά η απάντηση του Διαδικτύου είναι σχεδόν ομόφωνη και ο κόσμος τρομοκρατείται.

    «Και αυτός είναι ο λόγος που δεν τρώω ποτέ τη μαγειρική κάποιου άλλου», έγραψε ένας χρήστης. “ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ,  ΓΙ’ ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ;;” είπε ένας άλλος. “Αποκλείεται!!! ΤΟ τερμάτισες με αυτό”, έγραψε ένα τρίτο πρόσωπο. Μερικοί σχολιαστές έγραψαν μάλιστα τις δικές τους προτάσεις: “ή μια χαρτοπετσέτα….. χαρτί υγείας… χαρτομάντιλα.” «Αλλά οι χημικές ουσίες στο βαμβάκι ταμπόν», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν καρκινογόνες ουσίες και γλυφοσάτη σε αυτά».

    Εννοείται πως εκτός από την απέχθεια που προκαλεί το συγκεκριμένο βίντεο, τίθεται και θέμα ασφάλειας τροφίμων, καθώς τα ταμπόν δεν προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και ενδέχεται να περιέχουν άκρως επικίνδυνες χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα που μπορεί να μεταναστεύουν στο τρόφιμο θέτοντας την υγεία του καταναλωτή σε κίνδυνο. Συνεπώς αν και τα ταμπόν εξετάζονται και εγκρίνονται στις ΗΠΑ από την Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και φαρμάκων (FDA), δεν είναι ασφαλή να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα.

   Επιπλέον σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, ακόμη και η χρήση ταμπόν για αυτό που προορίζονται, μπορεί να είναι μια πιθανή πηγή έκθεσης σε χημικά. Μελέτες «υποδεικνύουν ότι τα ταμπόν μπορεί να είναι πηγή έκθεσης σε μέταλλα και χημικές ουσίες που έχουν αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό και τυχόν σχετικές επιπτώσεις στην υγεία αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία». 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα