Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΙΟΝ: Έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για τα έτη 2021 και 2022

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΙΟΝ: Έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για τα έτη 2021 και 2022
spot_img

Μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αύξηση μη επικίνδυνων αποβλήτων για επεξεργασία.

Την τρίτη κατά σειρά έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για τα έτη 2021 και 2022 ολοκλήρωσε η εταιρεία ΙΟΝ όπου αναλύονται οι δεσμεύσεις, οι στόχοι και τα αποτελέσματα των προσπαθειών της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 2% το 2022 σε σχέση με το 2021 καθώς επίσης και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% για την ίδια περίοδο. Ταυτόχρονα, αυξήθηκαν οι ποσότητες μη επικίνδυνων αποβλήτων που προορίζονται για επεξεργασία κατά 4% (ανακύκλωση, ταφή, εργασίες λιπασματοποίησης, βιολογική επεξεργασία).

Επίσης, απέκτησε πιστοποιητικό CHEP βιωσιμότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου εφοδιαστικής αλυσίδας, για τα έτη 2021-22.

Στο ίδιο πλαίσιο, αύξησε το ποσοστό προμηθειών από ελληνικές εταιρείες κατά 22% το 2022 σε σχέση με το 2021.

Σημειώνεται ότι κατά 60% αυξήθηκαν οι ώρες εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Η πρόεδρος της ΙΟΝ, Τίνα Κωτσιοπούλου δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στις βασικές της αξίες, συνεχίζει την προσπάθεια για τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, επενδύει σε νέα τεχνολογία που θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή, επενδύει στους ανθρώπους της και στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να παραμείνει πολύ ψηλά στην εκτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, να συνεχίσει να προσφέρει χαρά, γεύση και ποιότητα για πάντα.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο