Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μειώνουν το κρέας οι Ευρωπαίοι – Εμπόδιο στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων οι υψηλές τιμές

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΜειώνουν το κρέας οι Ευρωπαίοι – Εμπόδιο στην κατανάλωση φυτικών τροφίμων οι υψηλές τιμές
spot_img

Μεγάλη δημοσκόπηση σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότεροι από 7.500 ενήλικες σε 10 ευρωπαϊκές χώρες απάντησαν για την κατανάλωση κρέατος και την στάση και εμπιστοσύνη τους στα φυτικά τρόφιμα, σε μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από τη Proveg σε συνεργασία με την Innova Market Insights, το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, με χρηματοδότηση από το Έργο Smart Protein της ΕΕ.

Τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι πως συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μείωση της κατανάλωσης συμβατικού κρέατος: Το 51% των συμμετεχόντων λέει ότι έχει μειώσει την κατανάλωσή του, για λόγους υγείας, (47%), για την καλή διαβίωση των ζώων (29%) και το περιβάλλον (26%).

Το 28% των ερωτηθέντων είπε ότι καταναλώνει τρόφιμα φυτικής προέλευσης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2021, όταν το ποσοστό ήταν 21%. Οι κατηγορίες φυτικών γαλακτοκομικών είχαν τις καλύτερες επιδόσεις, με το 36% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι καταναλώνουν φυτικό γάλα εβδομαδιαίως, το 33% για το φυτικό γιαούρτι και το 31% για το φυτικό τυρί. Οι κορυφαίοι παράγοντες για την επιλογή τροφών φυτικής προέλευσης είναι η γεύση (53%), η υγεία (46%) και η προσιτή τιμή (45%).

Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι βασικότερα εμπόδια για την αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων φυτικής προέλευσης είναι πως είναι πολύ ακριβά, αλλά και πως δεν έχουν καλή γεύση. Άλλα ευρήματα περιλαμβάνουν: 

  • Το 46% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα φυτικά προϊόντα περισσότερο από ό,τι πριν από τρία χρόνια.
  • Το 60% όσων τρώνε προϊόντα φυτικής προέλευσης τα αγοράζουν τακτικά στο σούπερ μάρκετ.
  • Το 59% υποστηρίζει μέτρα για την ενθάρρυνση των αγροτών να στραφούν σε καλλιέργειες για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο