Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επεξεργασία και ξήρανση ιπποφαούς: Νέες τεχνικές και μέθοδοι

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπεξεργασία και ξήρανση ιπποφαούς: Νέες τεχνικές και μέθοδοι
spot_img

Προεπεξεργασία Ιπποφαούς, ξήρανση και επεξεργασία προϊόντων υψηλής ποιότητας: Τρέχουσα κατάσταση και τάσεις.

Το ιπποφαές είναι ένα είδος μούρου, πλούσιου σε θρεπτική και βιομηχανική αξία.  Το ιπποφαές είναι παγκοσμίως γνωστό ως φαρμακευτικό και διατροφικό φυτό που είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Ως εκ τούτου, έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη και δυνατότητες ανάπτυξης.  Διάφορα προϊόντα μπορούν να υποστούν επεξεργασία από ιπποφαές. Όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αποξηραμένου πολτού ιπποφαούς, ροφήματος και λυοφιλοποιημένης σκόνης, αλλά μπορεί επίσης να γίνει κρασί από ιπποφαές και λάδι ιπποφαούς, μεταξύ άλλων προϊόντων. Το έλαιο ιπποφαούς περιέχει μια σειρά από φαρμακολογικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να προστατεύει τα καρδιαγγειακά και τα εγκεφαλικά αγγεία, να βελτιώνει την κυκλοφορία και να ενισχύει την ανοσία. Και, έχει πολλά ενεργά συστατικά, ένα από τα οποία, το SOD (δισμουτάση υπεροξειδίου), είναι ένα βασικό συστατικό φυσικής ομορφιάς.

Λόγω της λεπτής φλούδας, του ζουμερού πολτού και της μικρής διάρκειας ζωής του, συνήθως συντηρείται με μεθόδους κατάψυξης ή μεταποιείται απευθείας σε πουρέ ιπποφαούς μετά τη συγκομιδή. Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Foods,  στην Ενότητα Τρόφιμα Θαλάσσιας Προέλευσης , παρέχει μια επισκόπηση της υπάρχουσας κατάστασης ξήρανσης και υψηλής ποιότητας επεξεργασίας του ιπποφαούς. Συνοψίζονται οι επιδράσεις των διαφορετικών τεχνικών προεπεξεργασίας και ξήρανσης στα χαρακτηριστικά και την ποιότητα ξήρανσης του ιπποφαούς και τα υπάρχοντα προβλήματα ανώτερης ποιότητας επεξεργασίας των προϊόντων του. Υποδεικνύεται η τάση ανάπτυξης των μεθόδων ξήρανσης και οι τρόποι επίτευξης υψηλής ποιότητας επεξεργασίας προϊόντων ιπποφαούς. Αυτοί οι τρόποι σχετίζονται κυρίως με τα ακόλουθα:

(1) Την εφαρμογή συνδυασμένων τεχνικών προεπεξεργασίας και ξήρανσης για την εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ οικονομίας, οικολογίας και αποτελεσματικότητας

 (2) Εισαγωγή νέας διαδικτυακής τεχνολογίας μέτρησης και ελέγχου στον εξοπλισμό ξήρανσης και

(3) Βελτιστοποίηση της υπάρχουσας διαδικασίας για τη δημιουργία μιας πλήρους βιομηχανικής αλυσίδας ιπποφαούς και την ανάπτυξη της βιομηχανίας βαθιάς επεξεργασίας.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Αναφορά: Zhang X, Li M, Zhu L, Geng Z, Liu X, Cheng Z, Zhao M, Zhang Q, Yang X. Προεπεξεργασία ιπποφαούς, ξήρανση και επεξεργασία προϊόντων υψηλής ποιότητας: Τρέχουσα κατάσταση και τάσεις. Τρόφιμα . 2023; 12(23):4255. https://doi.org/10.3390/foods12234255

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.

Δηλητηριάσεις μαθητών στη Λαμία: Ξεκίνησε ο έλεγχος στην εταιρεία των σχολικών γευμάτων

Δείγματα του φαγητού που κατανάλωσαν τα παιδιά βρίσκονται ήδη στα εργαστήρια αναλύσεων για να εντοπιστεί η αιτία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα