Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μολυσμένο το νερό βρύσης σε περιοχές της Βρετανίας – 46 λοιμώξεις

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜολυσμένο το νερό βρύσης σε περιοχές της Βρετανίας – 46 λοιμώξεις
spot_img

Οι αρχές μοιράζουν εμφιαλωμένα νερά και αποζημιώνουν τους καταναλωτές με 250 ευρώ.

Το South West Water, η Υπηρεσία ύδρευσης και αποχέτευσης της Βρετανίας, εξέδωσε ανακοίνωση σε 16.000 νοικοκυριά στην περιοχή Hillhead του Brixham να βράζουν το πόσιμο νερό τους πριν την κατανάλωση. Μάλιστα κάθε σπίτι θα αποζημιωθεί με 215 λίρες (250 ευρώ) ενώ προσφέρονται και εμφιαλωμένα νερά.

Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 46 λοιμώξεις από κρυπτοσπορίδιο που συνδέονται με μολυσμένα νερό. Η Υπηρεσία αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση στις 15 Μαΐου για τις περιοχές  Alston και Hillhead, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης τους για πόσιμο, φαγητό ή καθαρισμό των δοντιών τους χωρίς να το βράσουν και να κρυώσουν πρώτα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της εύρεσης κρυπτοσποριδίου στην περιοχή ανεφοδιασμού του Hillhead τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Μια κατεστραμμένη βαλβίδα σε ιδιωτική γη στην περιοχή τροφοδοσίας Hillhead έχει εντοπιστεί ως πιθανή αιτία μόλυνσης, η οποία έκτοτε απομονώθηκε από το δίκτυο και επισκευάστηκε. 

Η  Διευθύνουσα Σύμβουλος του South West Water, Susan Davy δήλωσε: «Πρόσφατες δοκιμές έδειξαν ότι το νερό που έφευγε από τα έργα επεξεργασίας μας ήταν καθαρό. Ωστόσο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, εντοπίσαμε μικρά ίχνη κρυπτοσποριδίου στην περιοχή Hillhead του Brixham. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, κινηθήκαμε γρήγορα για να εκδόσουμε μια ειδοποίηση για το νερό που βράζει στους πελάτες και τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν».

Ανάλογη περίπτωση είχε συμβεί και στο Λίμερικ της Ιρλανδίας τον Οκτώβριο του 2023 όπου οι κάτοικοι έπρεπε να βράζουν το νερό πριν την κατανάλωση, ενώ και στην Σαραγόσα της Ισπανίας, 450 άνθρωποι παρουσίασαν διάρροια και πόνους λόγω του Cryptosporidium, που έχει μολύνει τα νερά του ποταμού Queiles από τον οποίο προμηθεύεται νερό η πόλη. Οι αρχές είχαν  απαγορεύσει τη χρήση του νερού βρύσης για πόση και τουλάχιστον 45.000 λίτρα εμφιαλωμένου νερού διανεμήθηκαν σε κατοίκους και σχολεία.

Το Cryptosporidium είναι ένα μικρό μονοκύτταρο εντερικό παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διάρροια, κοιλιακό άλγος, εξάντληση και πιθανώς ναυτία, που μπορεί να διαρκέσουν από δύο ημέρες έως τρεις εβδομάδες. Σε υγιή άτομα τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους, αν και απαιτείται καλή ενυδάτωση και ήπια διατροφή. Επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν σε ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και μπορεί να είναι θανατηφόρες. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από μία έως 12 ημέρες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συμπληρώματα διατροφής: Ή λανθασμένη ή άσκοπη η χρήση τους, σύμφωνα με μελέτη

Νέα μελέτη καταδεικνύει την αλόγιστη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα