Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Ελληνικές Αρχές πρόλαβαν στο… τσακ! Εντόπισαν σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι Ελληνικές Αρχές πρόλαβαν στο… τσακ! Εντόπισαν σαλμονέλα σε εισαγόμενο κοτόπουλο
spot_img

Ειδοποίηση RASFF από την Ελλάδα για επικίνδυνο κοτόπουλο προέλευσης Ιταλίας.

Η Ελλάδα ειδοποίησε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα  Τρόφιμα RASFF, για σοβαρό κίνδυνο από ρολό κοτόπουλο προέλευσης Ιταλίας.

Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση, μετά από επίσημο έλεγχο στην αγορά στο προϊόν εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp. Το ρολό κοτόπουλο αποσύρθηκε από την εταιρεία εισαγωγής και δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά.

Στην Ευρώπη με βάση τον κανονισμό 2073 του 2005 περί μικροβιολογικών κριτηρίων για τα τρόφιμα, απαιτείται η απουσία σαλμονέλας στα 25 γραμμάρια προϊόντος, κατά τη διάρκεια της διατήρησής τους στην αγορά. Υπενθυμίζεται ότι τον Περασμένο Μάρτιο είχε ξεσπάσει στην Ευρώπη επιδημία σαλμονέλα από κοτόπουλο, με 196 κρούσματα ενώ ένας άνθρωπος πέθανε στη Βρετανία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την κατάποση των βακτηρίων. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4 έως 7 ημέρες. Μερικοί άνθρωποι -ειδικά παιδιά κάτω των 5 ετών, ενήλικες 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα- μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρές ασθένειες που απαιτούν ιατρική περίθαλψη ή νοσηλεία.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο