Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ελληνικές φακές…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι ελληνικές φακές...
spot_img
spot_img

…ανοίγουν το δρόμο για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πατρίδα, αγόρασα όσπρια από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου, φακές και φασόλια. Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε ποιες φακές πήρα να δοκιμάσω. Είναι απλά τέλειες!

Βράζουν εύκολα, έχουν υπέροχη γεύση, είναι τραγανές… απλά τέλειες.

Τέτοια τέλεια Ελληνικά προϊόντα γιατί να μην βρίσκουν το δρόμο τους για τις αγορές του κόσμου;

Εδώ, στην Ιρλανδία, οι φακές που «παίζουν» στα σουπερμάρκετ είναι απλά χάλια, άνοστες και κολλάνε στην κατσαρόλα.

Τελικά, θα πρέπει να ανοίξω εδώ ένα μαγαζί και να πουλώ Ελληνικά τρόφιμα. Με μηδέν ανταγωνισμό, νομίζω πως θα πάει καλά!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα