ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι ελληνικές φακές...

Οι ελληνικές φακές…

1 λεπτά ανάγνωσης

…ανοίγουν το δρόμο για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πατρίδα, αγόρασα όσπρια από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου, φακές και φασόλια. Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε ποιες φακές πήρα να δοκιμάσω. Είναι απλά τέλειες!

- Advertisement -

Βράζουν εύκολα, έχουν υπέροχη γεύση, είναι τραγανές… απλά τέλειες.

Τέτοια τέλεια Ελληνικά προϊόντα γιατί να μην βρίσκουν το δρόμο τους για τις αγορές του κόσμου;

- Advertisement -

Εδώ, στην Ιρλανδία, οι φακές που «παίζουν» στα σουπερμάρκετ είναι απλά χάλια, άνοστες και κολλάνε στην κατσαρόλα.

Τελικά, θα πρέπει να ανοίξω εδώ ένα μαγαζί και να πουλώ Ελληνικά τρόφιμα. Με μηδέν ανταγωνισμό, νομίζω πως θα πάει καλά!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.