Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικές ιχθυοτροφές με ζωικό DNA – Ειδοποίηση RASFF από την Κύπρο

ΑρχικήΝέαΕλληνικές ιχθυοτροφές με ζωικό DNA – Ειδοποίηση RASFF από την Κύπρο
spot_img

Επίσημος έλεγχος των Κυπριακών Αρχών στην αγορά.

Οι κτηνιατρικές αρχές της Κύπρου ενημέρωσαν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, RASFF για ακατάλληλες ιχθυοτροφές από την Ελλάδα. Μετά από επίσημο έλεγχο των Κυπριακών αρχών στις ελληνικές ιχθυοτροφές εντοπίστηκε DNA μηρυκαστικών (ζωική πρωτεΐνη). Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος ενημερώνει το RASFF για ιχθυοτροφές από την Ελλάδα, καθώς και τον περασμένο Ιούλιο έγινε παρόμοια ειδοποίηση.

Η χορήγηση ζωικής πρωτεΐνης σε μη μηρυκαστικά έχει απαγορευτεί από την επιδημία της ΣΕΒ, η οποία ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα της δεκαετίας του 1980, και πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη διατροφή με κρέας και οστεάλευρα θηλαστικών. Οι μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ) ή ασθένειες πριόν είναι μια οικογένεια σπάνιων προοδευτικών νευροεκφυλιστικών διαταραχών του εγκεφάλου που επηρεάζουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τα ζώα. Έχουν μεγάλες περιόδους επώασης, εξελίσσονται γρήγορα μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα και είναι πάντα θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο