Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

506 προϊόντα από 100 παραγωγούς των Κυκλάδων στο δίκτυο «Aegean Cuisine»

ΑρχικήΝέα506 προϊόντα από 100 παραγωγούς των Κυκλάδων στο δίκτυο «Aegean Cuisine»
spot_img

Ολοκληρώθηκε ο Δ’ κύκλος αξιολόγησης και δημιουργίας μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες.

Συνολικά 506 προϊόντα από 100 παραγωγούς έχουν ενταχθεί στο μητρώο προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες του δικτύου «Aegean Cuisine».

Όπως γνωστοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ολοκληρώθηκε ο Δ’ κύκλος αξιολόγησης και δημιουργίας μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες βάσει των προδιαγραφών και κριτηρίων του δικτύου Aegean Cuisine (Aegean Cuisine Recommended Products).

Κατόπιν πρόσκλησης που είχε απευθύνει το επιμελητήριο προς τους παραγωγούς που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την τυποποίηση τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου Aegean Cuisine, 42 παραγωγοί του νομού απέστειλαν τα προϊόντα τους, τα οποία αξιολογήθηκαν από διευρυμένη, σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο, επιτροπή αξιολόγησης.

Η οκταμελής επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και προσωπικότητες από το χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής, συνεδρίασε στις 27 και 28 Νοεμβρίου και αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο των αιτήσεων και των νομιμοποιητικών εγγράφων των επιχειρήσεων, προχώρησε στη γευστική δοκιμή των 143 προϊόντων που απέστειλαν οι 42 παραγωγοί από 10 κυκλαδονήσια (‘Ανδρο, Αμοργό, Κέα, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο και Τήνο).

Οι κατηγορίες προϊόντων ήταν: αλλαντικά, αυγά, βότανα/μπαχαρικά, γλυκό, γλυκά κουταλιού, κρασί, λάδι, μαρμελάδα, μεζέδες, μέλι, μπισκότα, παξιμάδια, ποτά/αποστάγματα, ροφήματα, σάλτσα, τουρσιά/διατηρητέα, τυρί, χυμός, chutney.

Από το σύνολο των προϊόντων, 122 νέα προϊόντα εντάσσονται στον τέταρτο κύκλο και έτσι ο αριθμός των προϊόντων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ανέρχεται πλέον στα 506 από 100 παραγωγούς.

Όλοι οι παραγωγοί που κατέθεσαν αιτήσεις έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και έχει ήδη σταλεί το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine Recommended» σε όλους, όσοι τα προϊόντα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, ώστε να τα σηματοδοτήσουν με αυτό.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι συνεχίζει την προσπάθεια για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας καθώς και για την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο