Η ποικιλία βοηθάει.
Η ανησυχίες ενός οικοδεσπότη στο γιορτινό τραπέζι είναι πολλές, με τις περισσότερες να αφορούν στο πως οι επιλογή φαγητών και ποτών θα καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα και πως συνδυάζονται μεταξύ τους. “Σε αντίθεση με ένα επίσημο δείπνο όπου ο συνδυασμός ποτών και φαγητού είναι το κλειδί, η ποικιλία και το στοιχείο της έκπληξης του φαγητού σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ανάληψη του ρόλου του σομελιέ”, λέει η Paola Westbeek στο Reader’sDigest, και προτείνει διαφορετικά ποτά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Κρασί
Δεν είναι όλοι γνώστες, γι’ αυτό μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε high-end vintage που είναι πολύ ψηλά και περίπλοκα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε προσιτά κρασιά με ισορροπημένα γευστικά προφίλ που συνδυάζονται καλά με μυριάδες πιάτα και είναι απολαυστικά από μόνα τους. Τα κόκκινα που πίνονται εύκολα περιλαμβάνουν pinot noirs με ελαφρύ σώμα, τα οποία έχουν γενικά πιο μαλακές τανίνες (που σημαίνει πιο απαλή γουλιά) ή μεταξένια merlot με φρούτα. Όσον αφορά τα λευκά, το chevin blanc είναι ένα πραγματικά ευχάριστο για τους ανθρώπους διαθέσιμο σε μεγάλη γκάμα, από ξηρό έως γλυκό, ακόμη και αφρώδες. Τέλειο ως απεριτίφ, θα συμπληρώσει ελαφριά πιάτα, αλλά η ευχάριστη οξύτητά του θα μειώσει και το πιο πλούσιο φαγητό.
Κοκτέιλ και μοκτέιλ
Απαραίτητο μέρος κάθε κοινωνικής συγκέντρωσης, τα κοκτέιλ παρέχουν ένα στοιχείο διασκέδασης και γενικά εκτιμώνται από όλους. Σίγουρα, θα μπορούσατε να περάσετε το βράδυ κουνώντας και ανακατεύοντας, αλλά μια πιο σοφή επιλογή θα ήταν να φτιάξετε δύο κανάτες από ένα signature κοκτέιλ (και δύο από μια έκδοση χωρίς αλκοόλ) ώστε οι επισκέπτες να τα βάζουν μόνοι τους. Μια άλλη ιδέα είναι να ορίσετε μερικά συστατικά μαζί με κάρτες συνταγών (συν ποτήρια, αναδευτήρες κοκτέιλ και παρόμοια), έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να φτιάξει τα δικά του.
Μη αλκοολούχα ποτά
Επενδύστε σε δύο μεγάλους γυάλινους διανομείς ποτών. Γεμίστε το ένα με νερό εμποτισμένο με εποχιακά υλικά, όπως μήλο σε φέτες, κατεψυγμένα βατόμουρα και δεντρολίβανο ή εσπεριδοειδή σε φέτες, τζίντζερ και ξυλάκια κανέλας. Γεμίστε το άλλο με ίσα μέρη χυμό cranberry, χυμό πορτοκαλιού και μπύρα τζίντζερ. Προσθέστε μερικές φέτες λάιμ και κατεψυγμένα cranberries για επιπλέον χρώμα και γεύση.
Σαμπάνια
Όταν αποφασίζετε ποια μπουκάλια θα αγοράσετε (υπολογίστε σε μισό μπουκάλι ανά άτομο), να θυμάστε ότι τα κρασιά σαμπάνιας, από ξηρά (brut) έως γλυκά (doux), μπορούν να παρασκευαστούν με ένα μείγμα τριών κύριων ποικιλιών σταφυλιών.