Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες – Μελέτη της ACS

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες - Μελέτη της ACS
spot_img

Σύγκριση αμυγδάλων, κάσιους, φουντουκιών, φιστικιών και καρυδιών για την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Μελέτη της American Chemical Society (ACS) είχε στόχο να αξιολογήσει και να συγκρίνει τις επιδράσεις των διαιτητικών (φυτικών) ινών (DFs) των πιο γνωστών ξηρών καρπών (αμύγδαλο, κάσιους, φουντούκι, φιστίκι και καρύδι) στη μικροχλωρίδα του εντέρου in vitro .

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε διαιτητικές ίνες, ουσίες που δεν αφομοιώνονται στο στομάχι και αντ’ αυτού ζυμώνονται από μικρόβια του εντέρου. Οι ερευνητές άλεσαν χωριστά αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, φιστίκια και καρύδια και μέτρησαν το ποσοστό των διαιτητικών ινών στα δείγματα. Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματα κάθε δείγματος ξηρών καρπών στα μικρόβια του εντέρου in vitro. 

Από τους ξηρούς καρπούς που δοκιμάστηκαν, τα φιστίκια αιγίνης είχαν την υψηλότερη συνολική περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, αλλά οι ίνες κάσιους παρήγαγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα βουτυρικού, μια ένωση που προάγει την υγεία του πεπτικού. Συμπέρασμα των ερευνητών το οποίο είναι και ο τίτλος της μελέτης είναι πως οι διαιτητικές ίνες των καρπών με κέλυφος διαφέρουν στη σύσταση και επηρεάζουν ευδιάκριτα τη μικροχλωρίδα των κοπράνων και τα μεταβολικά αποτελέσματα in vitro. Ωστόσο, η ομάδα λέει ότι τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι όλες οι ίνες των ξηρών καρπών θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα ευεργετικά μικρόβια στο παχύ έντερο.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα