Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς θα τρώγατε μπιφτέκι κουνουπιών;

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΕσείς θα τρώγατε μπιφτέκι κουνουπιών;
spot_img

Ορισμένοι στην Αφρική το τρώνε!

    Η Αφρική είναι μια ήπειρος που διαθέτει διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Ένα από τα μοναδικά παραδοσιακά φαγητά που συναντάμε σε ορισμένα μέρη της Αφρικής και λέγεται πως καταναλώνεται για δεκαετίες, είναι το μπιφτέκι κουνουπιών. Όσο παράξενο κι αν μπορεί να ακούγεται, σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής υπάρχει σημαντική έλλειψη πρωτεΐνης, και το μπιφτέκι από κουνούπια αποτελεί μεγάλη πηγή αυτής.

  Η διαδικασία ξεκινά με τη “σύλληψη” των κουνουπιών, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής. Τα κουνούπια υπάρχουν σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις στις περιοχές αυτές, που μπορεί να ξεπερνούν τα 1500 κουνούπια ανά κυβικό μέτρο. Έτσι οι ντόπιοι τα συλλέγουν, ορισμένες φορές τα αλέθουν, και τα αναμειγνύουν με τοπικά μπαχαρικά και καρυκεύματα για να δημιουργηθεί ένα γευστικό μπιφτέκι. Στη συνέχεια, τα μπιφτέκια είτε ψήνονται στη σχάρα σε ανοιχτή φωτιά είτε τηγανίζονται σε λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά εξωτερικά και να ψηθούν.

    Γνωστό και ως Kunga cake, το μπιφτέκι απολαμβάνεται κυρίως στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής, και συγκεκριμένα στις χώρες που περιβάλλουν τη λίμνη Μαλάουι (Τανζανία, Μαλάουι και Μοζαμβίκη). Η Αμερικανίδα εντομολόγος, May Berenbaum, συζητά πώς τα σμήνη από σκνίπες μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στους τοπικούς πληθυσμούς. Αναφέρει ένα παράδειγμα σμήνους Chaoborus edulis, ενός είδους σκνίπας, που σχηματίζονται κοντά στη λίμνη Μαλάουι και πώς οι ντόπιοι τα μετατρέπουν σε κέικ kunga ως «πλούσια πηγή πρωτεΐνης», η οποία τρώγεται «με μεγάλο ενθουσιασμό»

    Με την αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια των τροφίμων και την ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, ορισμένοι ερευνητές και εταιρείες διερευνούν τη χρήση των εντόμων ως βιώσιμης πηγής τροφής. Έντομα όπως οι γρύλοι και οι αλευροσκώληκες έχουν ήδη κερδίσει δημοτικότητα ως πηγή πρωτεΐνης σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

     Ωστόσο, ενώ τα μπιφτέκια κουνουπιών είναι ένα παραδοσιακό φαγητό σε ορισμένες αφρικανικές κοινότητες, η ιδέα της κατανάλωσης κουνουπιών μπορεί να είναι ανησυχητική για πολλούς ανθρώπους. Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ασθένειες, και η σκέψη της κατανάλωσής τους μπορεί να είναι μια απαγόρευση για κάποιους.

https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/burgers-made-midges-lake-victoria-17360758

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο