Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αχ αυτά τα “Conflicts of Interest” !

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑχ αυτά τα “Conflicts of Interest” !
spot_img

Όταν η επιστήμη γίνεται χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι βιομηχανίες!

Ίσως να θυμάστε πριν από λίγες εβδομάδες, ένα κείμενό μου σχετικά με την χρηματοδότηση επιστημόνων που κάνουν τα χατήρια της φαρμακοβιομηχανίας στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Και να ήταν μόνο αυτοί!

Εδώ, μιλάμε για ολόκληρες στρατιές “ταγμένων” “επιστημόνων” στα μεγάλα συμφέροντα.

Στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να διαβάσετε πώς “διακεκριμένοι διατροφολόγοι” μπορούν να φτιάξουμε μελέτες που να καταλήγουν σε ότι γουστάρει η βιομηχανία τροφίμων.

Backlash Over Meat Dietary Recommendations Raises Questions

About Corporate Ties to Nutrition Scientists

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο την παράγραφο με την κίτρινη υπογράμμιση.

Να τρώμε κρέας ή να μην τρώμε κρέας;

Εξαρτάται, ποιος είναι ο χρηματοδότης της έρευνας!

Και έτσι η επιστήμη γίνεται χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι βιομηχανίες!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο