Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αχ αυτά τα “Conflicts of Interest” !

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑχ αυτά τα “Conflicts of Interest” !
spot_img

Όταν η επιστήμη γίνεται χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι βιομηχανίες!

Ίσως να θυμάστε πριν από λίγες εβδομάδες, ένα κείμενό μου σχετικά με την χρηματοδότηση επιστημόνων που κάνουν τα χατήρια της φαρμακοβιομηχανίας στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Και να ήταν μόνο αυτοί!

Εδώ, μιλάμε για ολόκληρες στρατιές “ταγμένων” “επιστημόνων” στα μεγάλα συμφέροντα.

Στο παρακάτω άρθρο μπορείτε να διαβάσετε πώς “διακεκριμένοι διατροφολόγοι” μπορούν να φτιάξουμε μελέτες που να καταλήγουν σε ότι γουστάρει η βιομηχανία τροφίμων.

Backlash Over Meat Dietary Recommendations Raises Questions

About Corporate Ties to Nutrition Scientists

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα από το εν λόγω άρθρο την παράγραφο με την κίτρινη υπογράμμιση.

Να τρώμε κρέας ή να μην τρώμε κρέας;

Εξαρτάται, ποιος είναι ο χρηματοδότης της έρευνας!

Και έτσι η επιστήμη γίνεται χαλάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι βιομηχανίες!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο