Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ακόμα και η Wall Street Journal ασχολείται με τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑκόμα και η Wall Street Journal ασχολείται με τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
spot_img

Με τον “κουβά” η ζάχαρη και το αλάτι…

Την περασμένη Τρίτη (14.11.2023), η Wall Street Journal (WSJ) δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικάνων.
Το άρθρο είχε τίτλο: “The Trouble With America’s Ultra-Processed Diet” και υπότιτλο “concern is rising about ultra-processed foods in American diets, and their effects on our health”.
Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της υπερκατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.
Σε πρόσφατο ταξίδι της, μια φίλη, μου μετέφερε τις εντυπώσεις της: όλα τα τρόφιμα είναι πολύ γλυκά! Οι Αμερικάνοι καταναλώνουν ζάχαρη με τον …κουβά! Όλα αυτά οδηγούν σε παχυσαρκία και την έναρξη μιας σειράς χρόνιων ασθενειών.
Ο ρόλος της βιομηχανίας τροφίμων είναι καίριος. Τα τρόφιμα και τα ποτά σήμερα περιέχουν πολύ αλάτι και ζάχαρη για να προκαλούν …εθισμό.
Quo vadis, βιομηχανία τροφίμων;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα