Οι λειτουργικές ιδιότητες των παραπροϊόντων από την καλλιέργεια του αυγοτάραχου.
Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών είναι η ιχθυοκαλλιέργεια. Είχα την τύχη και τιμή να συνεργαστώ στο παρελθόν με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα αυτού και η δουλειά μας είχε ως καρπό μερικές σημαντικές δημοσιεύσεις και την δημιουργία δυο πατεντών σχετικά με την αξιοποίηση του κατσίγαρου ως πρώτη ύλη για την δημιουργία νέων λειτουργικών ιχθυοτροφών για λαυράκι και τσιπούρα.
Μέσα στο 2023, με την ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, αναπτύξαμε μια νέα συνεργασία με εξαιρετικούς συναδέλφους της ερευνητικής ομάδας της Καθηγήτριας Ελένης Καλογιάννη του International Hellenic University στην Θεσσαλονίκη.
Αυτή η συνεργασία μας έφερε την πρώτη μας δημοσίευση πριν από λίγες μέρες στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο: Oil from Mullet Roe Byproducts: Effect of Oil Extraction Method on Human Erythrocytes and Platelets. Foods 13(1) 79. https://doi.org/10.3390/foods13010079
Σε αυτή την δουλειά, μελετήσαμε τις λειτουργικές ιδιότητες των παραπροϊόντων από την καλλιέργεια του αυγοτάραχου.
Ανάλογες ερευνητικές προσπάθειες μπορούν να γίνουν για παραπροϊόντα σχεδόν όλων των γραμμών παραγωγής σε ιχθυηρά και γαλακτομικά προϊόντα. Αν θέλετε να μελετήσετε τις λειτουργικές ιδιότητες των προϊόντων, ως προς την καρδιοπάθεια, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο funfood16@gmail.com
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet