Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αξιοποίηση παραπροϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑξιοποίηση παραπροϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας
spot_img

Οι λειτουργικές ιδιότητες των παραπροϊόντων από την καλλιέργεια του αυγοτάραχου.

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών είναι η ιχθυοκαλλιέργεια. Είχα την τύχη και τιμή να συνεργαστώ στο παρελθόν με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα αυτού και η δουλειά μας είχε ως καρπό μερικές σημαντικές δημοσιεύσεις και την δημιουργία δυο πατεντών σχετικά με την αξιοποίηση του κατσίγαρου ως πρώτη ύλη για την δημιουργία νέων λειτουργικών ιχθυοτροφών για λαυράκι και τσιπούρα.

Μέσα στο 2023, με την ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, αναπτύξαμε μια νέα συνεργασία με εξαιρετικούς συναδέλφους της ερευνητικής ομάδας της Καθηγήτριας Ελένης Καλογιάννη του International Hellenic University στην Θεσσαλονίκη.

Αυτή η συνεργασία μας έφερε την πρώτη μας δημοσίευση πριν από λίγες μέρες στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο: Oil from Mullet Roe Byproducts: Effect of Oil Extraction Method on Human Erythrocytes and Platelets. Foods 13(1) 79. https://doi.org/10.3390/foods13010079

Σε αυτή την δουλειά, μελετήσαμε τις λειτουργικές ιδιότητες των παραπροϊόντων από την καλλιέργεια του αυγοτάραχου.

Ανάλογες ερευνητικές προσπάθειες μπορούν να γίνουν για παραπροϊόντα σχεδόν όλων των γραμμών παραγωγής σε ιχθυηρά και γαλακτομικά προϊόντα. Αν θέλετε να μελετήσετε τις λειτουργικές ιδιότητες των προϊόντων, ως προς την καρδιοπάθεια, μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας στο funfood16@gmail.com

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο