Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χλωρικά στην βιομηχανία των γαλακτοκομικών

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΧλωρικά στην βιομηχανία των γαλακτοκομικών
spot_img

Tα ευρήματα διδακτορικής μελέτης βοήθησαν τις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων να βελτιώσουν τις μεθόδους απολύμανσης του εξοπλισμού τους.

Η παρουσία αλάτων του χλωρικού οξέος είναι ένα χημικός κίνδυνος στην βιομηχανία των γαλακτομικών.

Μια ενδιαφέρουσα είδηση διάβασα πριν από λίγες μέρες στους Irish Times που είχε αναδημοσιεύσει και το Cibum.

Τα χλωρικά προέρχονται από το χλωριωμένο νερό και ένας ερευνητής βρήκε ένα τρόπο απομάκρυνσης των χλωρικών.

https://www.irishtimes.com/science/2024/08/29/cleaning-chlorates-out-of-dairy-processing

Η απομάκρυνση των χλωρικών γίνεται με εξειδικευμένες μεμβράνες και έτσι απαλείφεται αυτός ο σημαντικός κίνδυνος. Οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποιούν πλέον τα ευρήματα της διδακτορικής μελέτης του Dr. McCarthy, για να κάνουν αλλαγές, εφαρμόζοντας έτσι τη διήθηση με μεμβράνες για να απομακρύνουν τα χλωρικά άλατα και στην περίπτωση της ξήρανσης με ψεκασμό για την παραγωγή σκονών, επεξεργάζονται το νερό με αντίστροφη όσμωση για να απομακρύνουν τα χλωρικά άλατα.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο