Tα ευρήματα διδακτορικής μελέτης βοήθησαν τις εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων να βελτιώσουν τις μεθόδους απολύμανσης του εξοπλισμού τους.
Η παρουσία αλάτων του χλωρικού οξέος είναι ένα χημικός κίνδυνος στην βιομηχανία των γαλακτομικών.
Μια ενδιαφέρουσα είδηση διάβασα πριν από λίγες μέρες στους Irish Times που είχε αναδημοσιεύσει και το Cibum.
Τα χλωρικά προέρχονται από το χλωριωμένο νερό και ένας ερευνητής βρήκε ένα τρόπο απομάκρυνσης των χλωρικών.
https://www.irishtimes.com/science/2024/08/29/cleaning-chlorates-out-of-dairy-processing
Η απομάκρυνση των χλωρικών γίνεται με εξειδικευμένες μεμβράνες και έτσι απαλείφεται αυτός ο σημαντικός κίνδυνος. Οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων χρησιμοποιούν πλέον τα ευρήματα της διδακτορικής μελέτης του Dr. McCarthy, για να κάνουν αλλαγές, εφαρμόζοντας έτσι τη διήθηση με μεμβράνες για να απομακρύνουν τα χλωρικά άλατα και στην περίπτωση της ξήρανσης με ψεκασμό για την παραγωγή σκονών, επεξεργάζονται το νερό με αντίστροφη όσμωση για να απομακρύνουν τα χλωρικά άλατα.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet