Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
30.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεν είμαστε “άγγελοι” όλοι οι Ακαδημαϊκοί!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΔεν είμαστε “άγγελοι” όλοι οι Ακαδημαϊκοί!
spot_img

Μπορεί να είναι η αλήθεια υποκειμενική;

Μερικοί από εμάς, ψάχνουμε να βρούμε την επιστημονική αλήθεια ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ότι μπορούν (οι καημένοι) για να “φτιάξουν” δεδομένα που να ικανοποιούν τους χρηματοδότες.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό άρθρο είναι το εξής: Perspective on scientific truth versus scientific evidence; maintaining integrity in global food systems https://www.publish.csiro.au/AN/pdf/AN23331

από όπου αντιγράφω:

“Scientists who are willing to fill the gap and give the decision makers the truth they seek may be seen as more relevant, and may be rewarded with more research funding to find even more of that truth. That becomes the point through which agenda-driven scientists make their entry”.

Με άλλα λόγια η αλήθεια (για μερικούς!) είναι όπως τους βολεύει…

Όλα στο βωμό του ανύπαρκτου ήθους των χρηματοδοτών!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι 25 χρόνιες ασθένειες που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Η Ευρώπη αντιστέκεται – Πρόταση για προειδοποιήσεις τύπου τσιγάρου

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα «παραμερίζουν» όλες τις άλλες ομάδες τροφίμων και κυριαρχούν στις παγκόσμιες δίαιτες.

Μικροπλαστικά και σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε πλαστικό ή σε γυάλινο μπουκάλι!

Ανάλυση μικροπλαστικών σε εμπορικά φυτικά βρώσιμα έλαια από την Ιταλία και την Ισπανία.

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα