Πολλά τα αδύνατα σημεία της ανάλυσης SWOT για τους παραγωγούς της Εύβοιας.
Η «Κ» παρουσίασε στις 2/11/2022 το πλήρες σχέδιο για την βόρεια Εύβοια. Διάβασα με ενδιαφέρον την μελέτη για την αγροδιατροφή.
Στη σελίδα 4 της μελέτης αναφέρονται οι άνθρωποι που δούλεψαν για αυτή. Είναι μια αξιόλογη μελέτη αλλά όταν φτάνουμε στην ανάλυση SWOT (σελίδες 27-30), τότε η χρήση όρων όπως «Έντονη διάθεση τοπικών παραγωγών να εκσυγχρονίσουν εγκαταστάσεις και μεθόδους παραγωγής με παράλληλες ευκαιρίες υποστήριξης από το κράτος μέσα από σχετικά προ – γράμματα» (3.3, σημείο 2), τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε…
Τα αδύνατα σημεία (3.2) είναι πολλά και αρκετά από αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη πιστοποίησης ΠΟΠ και ΠΓΕ και την έλλειψη στρατηγικής για δημιουργία νέων ετικετών και επώνυμων τροφίμων.
Μήπως θα πρέπει να δούμε και το θέμα της εκπαίδευσης των καλλιεργητών σε θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης και να μην επαναπαυόμαστε απλά στην καλή τους διάθεση;
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet