Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εύβοια: Αξίζει κάτι καλύτερο

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕύβοια: Αξίζει κάτι καλύτερο
spot_img

Πολλά τα αδύνατα σημεία της ανάλυσης SWOT για τους παραγωγούς της Εύβοιας.

Η «Κ» παρουσίασε στις 2/11/2022 το πλήρες σχέδιο για την βόρεια Εύβοια. Διάβασα με ενδιαφέρον την μελέτη για την αγροδιατροφή.

Στη σελίδα 4 της μελέτης αναφέρονται οι άνθρωποι που δούλεψαν για αυτή. Είναι μια αξιόλογη μελέτη αλλά όταν φτάνουμε στην ανάλυση SWOT (σελίδες 27-30), τότε η χρήση όρων όπως «Έντονη διάθεση τοπικών παραγωγών να εκσυγχρονίσουν εγκαταστάσεις και μεθόδους παραγωγής με παράλληλες ευκαιρίες υποστήριξης από το κράτος μέσα από σχετικά προ – γράμματα» (3.3, σημείο 2), τότε μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε…

Τα αδύνατα σημεία (3.2) είναι πολλά και αρκετά από αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη πιστοποίησης ΠΟΠ και ΠΓΕ και την έλλειψη στρατηγικής για δημιουργία νέων ετικετών και επώνυμων τροφίμων.

Μήπως θα πρέπει να δούμε και το θέμα της εκπαίδευσης των καλλιεργητών σε θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης και να μην επαναπαυόμαστε απλά στην καλή τους διάθεση;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα