Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Deserts: Οι “έρημοι” των τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμFood Deserts: Οι "έρημοι" των τροφίμων
spot_img

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά “έρημοι” τροφίμων υπάρχουν και στην Ελλάδα

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Έχετε ακούσει για τις ερήμους τροφίμων (food deserts);

Μια έρημος τροφίμων είναι μια περιοχή όπου υπάρχει μικρή δυνατότητα των ανθρώπων που ζουν εκεί να έχουν πρόσβαση σε φτηνά και θρεπτικά τρόφιμα.

Το 2010, το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας υπολόγισε ότι 23,5 εκατομμύρια ανθρώπων στις ΗΠΑ ζουν σε ερήμους τροφίμων, η απόσταση μέχρι το πιο κοντινό σουπερμάρκετ ήταν 1,6 χλμ σε αστικές και ημιαστικές περιοχές και πάνω από 16χλμ σε αγροτικές περιοχές.

Η μη εύκολη πρόσβαση σε φρέσκα και θρεπτικά τρόφιμα επιτείνει την παχυσαρκία στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.

Χρήσιμο θα είναι οι ελληνικές αλυσίδες σουπερ-μάρκετ να δουν την διασπορά των καταστημάτων τους και επίσης το σε ποια τρόφιμα έχουν πρόσβαση οι διάφορες πληθυσμιακές ομάδες σε αγροτικές περιοχές.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα