Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτικά “γάλατα”: Τα άσπρα υγρά με την ελάχιστη διατροφική αξία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦυτικά "γάλατα": Τα άσπρα υγρά με την ελάχιστη διατροφική αξία
spot_img

Τα φυτικά γάλατα που δεν είναι γάλατα…

Το γάλα είναι κτηνοτροφικό προϊόν! Προέρχεται από αγελάδες, κατσίκες ή πρόβατα και είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, λιποειδών και ασβεστίου.

Τα φυτικά προϊόντα που αυτοαποκαλούνται “γάλατα” είναι απλά άσπρα υγρά με ελάχιστη διατροφική αξία!

Μια νέα μελέτη με τίτλο : “Pediatric Formulas: An Update”https://publications.aap.org/pediatricsinreview/article-abstract/45/7/394/197524/Pediatric-Formulas-An-Update?redirectedFrom=fulltext?autologincheck=redirected που δημοσιεύθηκε την 1η Ιούλη καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

“the plant-based nonformula (milk) drinks are being used increasingly for children. These products might not be nutritionally complete and should be avoided in infants and children dependent on liquid nutrition”. (Τα ροφήματα που δεν βασίζονται σε φυτικές φόρμουλες (γάλα) χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για τα παιδιά. Τα προϊόντα αυτά ενδέχεται να μην είναι διατροφικά πλήρη και θα πρέπει να αποφεύγονται σε βρέφη και παιδιά που εξαρτώνται από την υγρή διατροφή».)

It’s bloody elementary Mr Watson, όπως θα έλεγε ο Σέρλοκ, καπνίζοντας την πίπα του…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο