Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα: Τι κάνουμε λάθος (και εδώ) ;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα: Τι κάνουμε λάθος (και εδώ) ;
spot_img

Πώς γίνεται να έλξουμε στην Ελλάδα ποιοτικό τουρισμό όταν δεν μπορούμε να κάνουμε το απλό και να προωθήσουμε τις παραλίες μας;

Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκαν οι παραλίες της Ελλάδας που πήραν μπλε σημαία για το 2023. Στην παρακάτω φωτογραφία, φαίνονται οι παραλίες στην Εύβοια, μόνο 7!!!

- Advertisement -

Αν δεν το ήξερα το νησί της Εύβοιας τόσο καλά, θα έλεγα οκ, επτά δεν είναι κακός αριθμός.

Η Πάρος έχει 5 και η Μήλος… τρεις! Ναι, καλά διαβάσατε. Η Μήλος… έχει 3 παραλίες με μπλε σημαία.

Μα καλά, μας κοροϊδεύουν;

Πώς γίνεται ολάκερη Εύβοια να έχει μόνο 7 παραλίες; Μόνο στο Δήμο Καρύστου, που περνώ τα καλοκαίρια μου εδώ και πολλά χρόνια, μπορώ να σκεφτώ όχι 7 αλλά …17 παραλίες.

Κάτι πολύ λάθος κάνουμε και ως προς τις μπλε σημαίες.

Πώς γίνεται να έλξουμε στην Ελλάδα ποιοτικό τουρισμό όταν δεν μπορούμε να κάνουμε το απλό και να προωθήσουμε τις παραλίες μας; Τα τρόφιμα και ο ποιοτικός τουρισμός πάνε χέρι χέρι, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί… Αν θέλουμε να τραβήξουμε τουρίστες με υψηλά εισοδήματα, πρέπει να προωθήσουμε συντονισμένα τις παραλίες μας, τα τρόφιμά μας, τα κρασιά μας. Δεν αρκεί να κομπάζουμε με περηφάνια ότι ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται απλά. Αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε για να αυξήσουμε τους πιο «πλούσιους» και εκλεκτικούς τουρίστες. Αυτοί είναι που θα αφήσουν λίγα παραπάνω ευρώ για ένα καλό φαγητό, ένα καλό κρασί, μια μοναδική παραλία.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα