Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Go Turkiye

spot_img

Κάτι άλλο χρειάζεται…

Εδώ στην Ιρλανδική τηλεόραση παίζει πολύ μια διαφήμιση: το https://goturkiye.com/

Το κλιπάκι είναι πολύ καλό και δείχνει παραλίες και αξιοθέατα που έχουν 100% Ελληνικό χρώμα. Η Τουρκία ξέρει να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες…και εμείς τι κάνουμε ακριβώς εκτός από το μένουμε αμέτοχοι, παθητικοί και μοιραίοι; Ο ΕΟΤ https://gnto.gov.gr/ τι κάνει ακριβώς για να προωθήσει την χώρα μας;

Και κάτι ακόμα: το να έχουμε τουρίστες που να μένουν σε all inclusive πεντάστερα ξενοδοχεία, αυτός δεν είναι πραγματικός τουρισμός, με το συμπάθειο μιας και αυτοί οι τουρίστες καταναλώνουν ελάχιστα ευρώ εκτός ξενοδοχείου… Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν κερδίζουν τίποτα από αυτό τον all inclusive τουρισμό.

Κάτι άλλο χρειάζεται! Για παράδειγμα, να φτιάξουμε μαρίνες όπου θα προσελκύουμε τουρισμός υψηλών βαλαντίων που θα βγαίνουν σε μικρά λιμανάκια με ψαροταβέρνες και Ελληνικό χρώμα!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα