Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H άποψη και τα “πιστεύω” των καταναλωτών σχετικά με τα νέα τρόφιμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμH άποψη και τα “πιστεύω” των καταναλωτών σχετικά με τα νέα τρόφιμα
spot_img

Γιατί δεν γίνονται αποδεκτές από τους καταναλωτές όλες οι καινοτόμες προσπάθειες και δεν επιβιώνουν στις αγορές.

Στις 27 Ιούνη, δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods το άρθρο με τίτλο:

- Advertisement -

Consumer Response to Novel Foods: A Review of Behavioral Barriers and Drivers

https://www.mdpi.com/2304-8158/13/13/2051

Πρόκειται για ένα άρθρο ανασκόπησης που μελετά τους παράγοντες που επηρεάζουν και διέπουν την στάση των καταναλωτών ως προς τα νέα τρόφιμα (novel foods). Οι συγγραφείς αναλύουν διεξοδικά πώς η νοητική μεροληψία (cognitive bias) των καταναλωτών επηρεάζει τις επιλογές των τροφίμων που αγοράζουν.

Το σημερινό άρθρο μαζί με το χθεσινό κείμενό μας είναι χρήσιμες πληροφορίες για το προς που βαδίζουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης ξεκαθαρίζει οριστικά εάν μπορούμε να φάμε τα κόκκινα αυγά από τα τσουρέκια

Τελικά τρώμε τα αυγά που στολίζουν τα κόκκινα τσουρέκια; Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης*, λύνει το ζήτημα χωρίς περιστροφές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα