Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Φουκουσίμα και η υποκρισία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμH Φουκουσίμα και η υποκρισία
spot_img

Υπουργός γίνεται «πειραματόζωο» για να αποδείξει ότι τα ψάρια είναι ασφαλή!

Διαβάζω στο cibum.gr ότι Κίνα και Ρωσία έχουν αναστείλει τις εισαγωγές θαλασσινών προϊόντων από την Ιαπωνία, λόγω του ατυχήματος στην Φουκουσίμα.

Η Κίνα πιστεύει ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) θα πρέπει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο και να επωμιστεί την ευθύνη για την παρακολούθηση της απόρριψης στη θάλασσα επεξεργασμένων υδάτων από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μάο Νινγκ, η εκπρόσωπος του υπουργείου, έκανε το σχόλιο αυτό όταν ρωτήθηκε γιατί η Κίνα μετέχει σε επιθεώρηση που γίνεται υπό την καθοδήγηση του IAEA στην Ιαπωνία για την ανάλυση δειγμάτων από ψάρια που έφτασαν στην αγορά του νομού της Φουκουσίμα μετά τη ρίψη στην θάλασσα επεξεργασμένων υδάτων από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό.

Αυτά για την Κίνα και την Ιαπωνία και τα ψάρια τους.

Και πάμε τώρα στον Covid-19. Σε λίγες εβδομάδες κλείνουμε 4 (!) χρόνια από τότε που άρχισε ο Covid-19 να θερίζει…

Σήμερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν έχει ακόμα …ανακοινώσει από πού προήλθε ο ιός…Από τις νυχτερίδες ή από ένα Κινέζικο εργαστήριο; Ξέρουμε όμως ότι Κινέζοι επιστήμονες ερευνούν τους κορωνοϊούς και η χαζή απορία μου είναι τούτη: αφού ξέρουν τόσα πολλά για τους ιούς αυτούς, πώς και δεν κατάφεραν να φτιάξουν πρώτοι εμβόλιο κατά του covid-19;

Και για να ευθυμήσουμε λίγο…

Πριν από λίγες μέρες, είδαμε αυτό on camera. Υπουργός να γίνεται «πειραματόζωο» για να αποδείξει ότι τα ψάρια είναι ασφαλή!

Εδώ γελάνε.

Αυτά τα κωμικοτραγικά από την Άπω Ανατολή. 

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
 .

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο