ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ακρίβεια και τα κυβερνητικά ημίμετρα

Η ακρίβεια και τα κυβερνητικά ημίμετρα

2 λεπτά ανάγνωσης

To 58% των καταναλωτών αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα, για τις αυξήσεις στα τρόφιμα.

Σύμφωνα με την «ΕΦΣΥΝ», τη δυσαρέσκεια του κόσμου όσον αφορά στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για ανακούφιση απ’ το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, ενέργεια και καύσιμα, αλλά και τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τον οικογενειακό προϋπολογισμό καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

- Advertisement -

Ειδικότερα: Αρνητικά αξιολογεί το 51% των ερωτηθέντων τα μέτρα για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αρνητικά το 53% για το φυσικό αέριο, αρνητικά το 54% τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης, αντίστοιχα αρνητικά αξιολογεί το 56% τα μέτρα για τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη και τέλος 58% αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα για τις αυξήσεις στα τρόφιμα.

Όσο για τα ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τους ερωτηθέντες, το 31% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα, το 28% τα τρόφιμα, το 12% λέει το φυσικό αέριο και άλλο τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης, 7% απαντά το πετρέλαιο κίνησης ή βενζίνη, ενώ 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ και 3% άλλη κατηγορία.

- Advertisement -

Επιμύθιο: οι επόμενοι μήνες θα είναι «φωτιά» για τα ευπαθή νοικοκυριά. Εκτός από τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την ακρίβεια, η ΕΚΤ αύξησε την περασμένη εβδομάδα πάλι τα επιτόκια και αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο θα ανέβουν. Χρειάζονται γενναία μέτρα προστασίας των καταναλωτών, όπως γράφαμε εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

- Advertisement -

Twitter: @yanzabet

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με δύο νεκρούς και 109 κρούσματα: Επιβεβαιώθηκε το μολυσμένο τρόφιμο

Νέα επίσημη ανακοίνωση ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή έρευνα για την επιδημία Salmonella Bovismorbificans.

Στην Ελλάδα και σε άλλες 35 χώρες αλλοιωμένα προϊόντα με ρυζογκοφρέτες – Ευρωπαϊκός συναγερμός για δημοφιλή μάρκα (φωτο)

Το RASFF προειδοποιεί για στιγμιαία προϊόντα ρυζιού που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Ελλάδα: Νέος νόμος για τους καταναλωτές – Τέλος σε greenwashing και ισχυρισμούς και δικαίωμα στην επισκευή

Ο νέος νόμος για την ενδυνάμωση των καταναλωτών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές και το greenwashing, δικαίωμα στην επισκευή και καλύτερη ενημέρωση για τις εξ αποστάσεως συμβάσεις.