Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία του κρασιού

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία του κρασιού
spot_img

Επιστημονική μελέτη για τις πολύπλευρες πτυχές του κρασιού και των συναφών προϊόντων του, διερευνώντας τις ενώσεις που προάγουν την υγεία του κρασιού και τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση κρασιού. 

Χθες, γράφαμε για την εσωστρέφεια των οινοποιών μας.
Σήμερα, ας δούμε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης της διατροφικής αξίας του κρασιού και πώς αυτή η αξία εξαρτάται από τον τόπο παραγωγής των σταφυλιών και τον τρόπο οινοποίησης.

Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο: Beyond the Bottle: Exploring Health-Promoting Compounds in Wine and Wine-Related Products—Extraction, Detection, Quantification, Aroma Properties,
and Terroir Effects (Πέρα από το μπουκάλι: Διερεύνηση ενώσεων που προάγουν την υγεία στο κρασί και τα προϊόντα που σχετίζονται με το κρασί – εκχύλιση, ανίχνευση, ποσοτικοποίηση, ιδιότητες αρώματος και επιδράσεις terroir) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο