Επιστημονική μελέτη για τις πολύπλευρες πτυχές του κρασιού και των συναφών προϊόντων του, διερευνώντας τις ενώσεις που προάγουν την υγεία του κρασιού και τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση κρασιού.
Χθες, γράφαμε για την εσωστρέφεια των οινοποιών μας.
Σήμερα, ας δούμε ένα πρόσφατο άρθρο ανασκόπησης της διατροφικής αξίας του κρασιού και πώς αυτή η αξία εξαρτάται από τον τόπο παραγωγής των σταφυλιών και τον τρόπο οινοποίησης.
Το εν λόγω άρθρο έχει τίτλο: Beyond the Bottle: Exploring Health-Promoting Compounds in Wine and Wine-Related Products—Extraction, Detection, Quantification, Aroma Properties,
and Terroir Effects (Πέρα από το μπουκάλι: Διερεύνηση ενώσεων που προάγουν την υγεία στο κρασί και τα προϊόντα που σχετίζονται με το κρασί – εκχύλιση, ανίχνευση, ποσοτικοποίηση, ιδιότητες αρώματος και επιδράσεις terroir) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet