Η φασολάδα και οι πατάτες γιαχνί του κυρ Μήτσου.
Η κουλτούρα της… ταβέρνας
Διαβάσαμε πρόσφατα ένα εξαιρετικό άρθρο του κ. Πίττα για τις ταβέρνες.
Γράφει ο κ. Πίττας: «Σε κάθε περίπτωση, σε μια κοινωνία όπου τα πάντα αλλάζουν με ρυθμούς καταιγιστικούς, πόσο ανακουφιστικό είναι να έχεις κάποιες σταθερές και να γνωρίζεις ότι κατεβαίνοντας, για παράδειγμα, τα 15 σκαλάκια του Δίπορτου θα απολαμβάνεις την αξεπέραστη φασολάδα και τις πατάτες γιαχνί του κυρ Μήτσου ή στον Πειναλέοντα – μία από τις πλέον ιστορικές νεοταβέρνες της Νέαπολης – την πανσέτα με θυμάρι και μέλι του Χιώτη Μακάριου Αβδελιώδη. Και να γνωρίζεις, επίσης, ότι και στις δύο θα βρίσκεις καθημερινά επί μισό αιώνα τον ταβερνιάρη να σε υποδέχεται με ένα χαμογελαστό «καλώς ήρθες!».
Έναυσμα λοιπόν: πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τον ταβερνιάρικο χαρακτήρα στην εποχή του έτοιμου και του γρήγορου φαγητού;
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet