Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σεφ δικαιώθηκε στο δικαστήριο για την χρέωση πελάτη που ενώ έκανε κράτηση δεν εμφανίστηκε

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣεφ δικαιώθηκε στο δικαστήριο για την χρέωση πελάτη που ενώ έκανε κράτηση δεν εμφανίστηκε
spot_img

Δικαίωση βρήκε Ισπανός σεφ εστιατορίου με δύο αστέρια Michelin που χρέωσε με 510 ευρώ πελάτη, ο οποίος έκανε κράτηση και δεν εμφανίστηκε.

Πολλά είναι τα εστιατόρια που έχουν “μάθει το μάθημά τους” και πλέον χρεώνουν και τις κρατήσεις ανθρώπων που επέλεξαν να μην εμφανιστούν τελευταία στιγμή. Έτσι έκανε και ο σεφ Paulo Airaudo, ο οποίος στο πολυτελές εστιατόριο Amelia με δύο αστέρια Michelin στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας που διευθύνει την κουζίνα χρέωσε έναν πελάτη 510 ευρώ, επειδή δεν εμφανίστηκε, αν και είχε κάνει κράτηση.

Ο πελάτης, όμως, διόλου δεν ευχαριστήθηκε από αυτή την πολιτική και κινήθηκε δικαστικά.

Το Αmelia έχει μια πολιτική χρέωσης 170 ευρώ ανά άτομο σε όσους δεν καταφέρουν να κάνουν κράτηση. Το εν λόγω εστιατόριο έκανε μια ηλεκτρονική κράτηση για δείπνο για τρεις για τις 16 Ιουλίου 2021, αλλά ο πελάτης δεν εμφανίστηκε, ισχυριζόμενος ότι είχε αναβάλει τη διαμονή του στο Hotel Villa Favorita κατά 24 ώρες και, καθώς η Amelia βρίσκεται στο ίδιο κτίριο, εσφαλμένα υπέθεσε ότι το ξενοδοχείο ειδοποίησε το εστιατόριο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού το Amelia ανήκει σε διαφορετική εταιρεία.

Στη συνέχεια ο πελάτης προσπάθησε να κάνει εκ νέου κράτησή για τις 17 Ιουλίου, αλλά ο Airaudo δήλωσε ότι το εστιατόριο δεν είχε διαθεσιμότητα καμία από εκείνες τις 2 μέρες που τελικά ζήτησε.

Ο πελάτης, αφού ανακάλυψε ότι η κάρτα του είχε χρεωθεί για τις τρεις μη εμφανίσεις, προσέφυγε στο δικαστήριο. Αλλά τον περασμένο μήνα, όποτε και έγινε η δίκη ο πελάτης έχασε και ο σεφ δικαιώθηκε.

Η θεωρία της χρέωσης για μη εμφανίσεις βασίζεται στο ότι το μαγαζί χάνει έσοδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα