Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μάστιγα των μυκοτοξινών

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ μάστιγα των μυκοτοξινών
spot_img

Οι εναλλακτικές επιλογές κρέατος φυτικής προέλευσης πρέπει να ενσωματωθούν σε μελλοντικές αξιολογήσεις κινδύνου.

Ίσως να έχετε διαβάσει ένα άρθρο του φίλου και συνεργάτη Νίκου Γδοντέλη στο cibum πριν από λίγες μέρες με τίτλο Ελληνικά κοτόπουλα: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ σε αριθμό ελέγχων για μυκοτοξίνες και υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων

Παράλληλα πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environment International ένα άρθρο με τίτλο

“Occurrence of mycotoxins in meat alternatives: Dietary exposure, potential health risks, and burden of disease https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412024001235

Συνεπώς, τόσο το κρέας όσο και τα υποκατάστατα κρέατος είναι άκρως επικίνδυνα.

Καμπανάκι για τον ΕΦΕΤ αλλά και τους επικεφαλής των ομάδων HACCP.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο