Οι εναλλακτικές επιλογές κρέατος φυτικής προέλευσης πρέπει να ενσωματωθούν σε μελλοντικές αξιολογήσεις κινδύνου.
Ίσως να έχετε διαβάσει ένα άρθρο του φίλου και συνεργάτη Νίκου Γδοντέλη στο cibum πριν από λίγες μέρες με τίτλο Ελληνικά κοτόπουλα: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ σε αριθμό ελέγχων για μυκοτοξίνες και υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων
Παράλληλα πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environment International ένα άρθρο με τίτλο
“Occurrence of mycotoxins in meat alternatives: Dietary exposure, potential health risks, and burden of disease https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0160412024001235
Συνεπώς, τόσο το κρέας όσο και τα υποκατάστατα κρέατος είναι άκρως επικίνδυνα.
Καμπανάκι για τον ΕΦΕΤ αλλά και τους επικεφαλής των ομάδων HACCP.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet