Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Παχυσαρκία σκοτώνει!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ Παχυσαρκία σκοτώνει!
spot_img

Παχυσαρκία και covid: Δύο πανδημίες είναι πολλές…

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Σε πρόσφατο άρθρο στο cibum.gr διαβάσαμε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας πήραμε λίγα κιλά…

Η νέα πανδημία πλέον σε όλες τις «αναπτυγμένες» χώρες της Δύσης είναι η παχυσαρκία.

Η παχυσαρκία προκαλεί χρόνια φλεγμονή με συνέπεια να εκδηλώνονται ένας μεγάλος αριθμός χρόνιων ασθενειών, όπως διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταβολικό σύνδρομο κλπ.

Ως καταναλωτές πρέπει να μάθουμε να τρώμε πιο υγιεινά αλλά και να κινούμαστε πιο πολύ κάθε ημέρα. Δυστυχώς τα junk foods είναι και τα πιο φτηνά. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να καταναλώνουμε λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράζουμε λιγότερα junk τρόφιμα…Κάθε ευρώ σε αυτή την κατεύθυνση θα βελτιώσει μακροπρόθεσμα την υγεία μας.

Ως παραγωγοί τροφίμων, χρήσιμο θα είναι να δούμε πώς μπορούμε να παράγουμε θρεπτικά τρόφιμα χωρίς υπερβολικές θερμίδες.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο