Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η σωστή διατροφή, ο διαβήτης και ο ρόλος του ΕΦΕΤ

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ σωστή διατροφή, ο διαβήτης και ο ρόλος του ΕΦΕΤ
spot_img

Δεν είναι πάντα λάθος να είσαι ντόμπρος…

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Τα νέα σήμερα μας έρχονται από τον βρετανικό Guardian που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες ένα άρθρο με τίτλο:

«Plant-based swaps may cut diabetes and heart disease risk, major review finds»

Το άρθρο αναφέρεται σε μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας (review paper όπως το ονομάζουμε στην επιστημονική ορολογία) η οποία βρήκε ότι αν μειώσουμε την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με λαχανικά και φρούτα, μειώνεται πολύ η πιθανότητα να ασθενήσουμε από διαβήτη τύπου 2.

Χρήσιμο θα ήταν ο ΕΦΕΤ να ρίχνει που και που μια ματιά στη βιβλιογραφία και να ενημερώνει το κοινό αλλά και την βιομηχανία τροφίμων για αυτές τις επιστημονικές εξελίξεις. Ζητάμε πολλά; 

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο