Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η βιωσιμότητα των σφαγείων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ βιωσιμότητα των σφαγείων
spot_img

Η μετατροπή των υποπροϊόντων των σφαγείων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους.

Ίσως έχετε αναρωτηθεί αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το αίμα των ζώων που αποχύνεται στα σφαγεία.

- Advertisement -

Μια νέα σχετική μελέτη έρχεται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η αξιοποίηση αυτή καθιστά πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη την λειτουργία των σφαγείων και έτσι τα σφαγεία μπορούν να γίνουν μέρος της κυκλικής οικονομίας (circular economy).

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212429224010745

“Αίμα σφαγείου: Μια ανασκόπηση τελευταίας τεχνολογίας για τη μετατροπή των υποπροϊόντων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους και ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας.”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέλια με επικίνδυνο για τον άνθρωπο φυτοφάρμακο – Αναλύσεις 48 δειγμάτων μελιού

Τα νευροτοξικά φυτοφάρμακα στο πολωνικό μέλι υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας - Έκθεση της Greenpeace

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα