Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η βιωσιμότητα των σφαγείων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ βιωσιμότητα των σφαγείων
spot_img

Η μετατροπή των υποπροϊόντων των σφαγείων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους.

Ίσως έχετε αναρωτηθεί αν μπορούμε να αξιοποιήσουμε το αίμα των ζώων που αποχύνεται στα σφαγεία.

Μια νέα σχετική μελέτη έρχεται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η αξιοποίηση αυτή καθιστά πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη την λειτουργία των σφαγείων και έτσι τα σφαγεία μπορούν να γίνουν μέρος της κυκλικής οικονομίας (circular economy).

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212429224010745

“Αίμα σφαγείου: Μια ανασκόπηση τελευταίας τεχνολογίας για τη μετατροπή των υποπροϊόντων σε πολύτιμους διατροφικούς πόρους και ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας.”

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο