ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ βιταμίνη D και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Η βιταμίνη D και τα εγκεφαλικά επεισόδια

1 λεπτά ανάγνωσης

Τα βέλτιστα επίπεδα βιταμίνης D για την αποτροπή εγκεφαλικών

Σε ένα άρθρο ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients με τίτλο The Role of Vitamin D in Stroke Prevention and the Effects of Its Supplementation for Post-Stroke Rehabilitation: A Narrative Review, οι συγγραφείς μελέτησαν την αξία της βιταμίνης D σε σχέση με τα εγκεφαλικά επεισόδια.

- Advertisement -

Η βιταμίνη D, ως νευρο-στεροειδές, επιδρά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η δεύτερη πιο σημαντική αιτία θανάτου και στο άρθρο ανασκοπούνται όλες οι σχετικές μελέτες σχετικά με τα βέλτιστα επίπεδα της βιταμίνης D και πώς προσφέρουν προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.

- Advertisement -
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.