Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καρτ-ποστάλ από την Ινδία (part one)

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚαρτ-ποστάλ από την Ινδία (part one)
spot_img

Κρασί σε μεταλλικά κουτάκια…

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκα στην Ινδία για να προωθήσω τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πανεπιστημίου του Λίμερικ (UL), που εργάζομαι. Δύο από τα επιχειρήματά μας γιατί το UL είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για σπουδές (είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές) είναι η υψηλή προσληψιμότητα των αποφοίτων μας (το UL είναι μέσα στα πρώτα 200 ΑΕΙ σε παγκόσμια κλίμακα στο employability ranking) και το πανέμορφο campus μας

Σε μια σειρά από άρθρα σε αυτή την στήλη (καρτ-ποστάλ από την Ινδία) θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από αυτό το ταξίδι. Και κάθε ταξίδι, ξεκινά από το αεροδρόμιο. Η πτήση από το Heathrow στο Νέο Δελχί ήταν κάτι πάνω από 9 ώρες. Στο αεροπλάνο, το φαγητό ήταν ΟΚ (τίποτα σπουδαίο) αλλά το κρασί ήταν σε μεταλλικά κουτάκια (πιο φιλικό προς το περιβάλλον το αλουμίνιο από το πλαστικό!) και τα μαχαιροπήρουνα ήταν από πεπιεσμένο χαρτόνι (φωτογραφίες). Εξαιρετικές πρωτοβουλίες για ένα πιο πράσινο πλανήτη

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο