Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Λειτουργικά γαλακτοκομικά: Προς μια ολιστική διαχείριση στην γαλακτοκομία

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΛειτουργικά γαλακτοκομικά: Προς μια ολιστική διαχείριση στην γαλακτοκομία
spot_img

Πως οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να αξιοποιήσουν τα βιοδραστικά συστατικά στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων.

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Πριν από λίγες εβδομάδες, δημοσιεύσαμε το παρακάτω άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση Trends in Food Science and Technology:

Implementation of Sustainable Development Goals in the dairy sector: Perspectives on the use of agro-industrial side-streams to design functional foods

Στο άρθρο αυτό συνδυάζουμε δεδομένα από την επιστήμη των τροφίμων, την τεχνολογία τροφίμων, την διατροφή, την κυκλική οικονομία και εστιάζουμε στις λειτουργικές ιδιότητες ενώσεων που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως εδώδιμες ίνες, πολυφαινόλες, λειτουργικά λιποειδή και καροτενοειδή.

Οι εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα βιοδραστικά συστατικά στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων λειτουργικών τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να αξιοποιηθούν παρα-προϊόντα των γαλακτοκομικών διεργασιών για να μειωθούν τα απόβλητα αλλά και να παραχθούν νέα τρόφιμα με ισχυρές διατροφικές βιοδραστικότητες.



To σχήμα είναι από το άρθρο μας
ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο