Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια Γαλλική πρωτοπορία…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜια Γαλλική πρωτοπορία...
spot_img

…που ίσως πρέπει να ακολουθήσουμε

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που απαγορεύει την χρήση όρων όπως «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για τρόφιμα που είναι φτιαγμένα από φυτικές πρωτεΐνες. Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο ώστε να μην παραπλανώνται οι καταναλωτές. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση θα εφαρμόζεται μόνο σε τρόφιμα παραγμένα στην Γαλλία αλλά το μεγαλύτερο lobby αγροτών στη Γαλλία (FNSEA) σχολιάζει ότι η νομοθεσία θα έπρεπε να εφαρμοστεί και στα εισαγόμενα τρόφιμα.

Η είδηση είναι από εδώ

France to ban ‘meat’ names for items made with plants (rte.ie)

Αντίστοιχη κίνηση έχουν κάνει οι αρμόδιες αρχές και στην Νότια Αφρική.

No more ‘meaty’ names for plant-based foods in South Africa – Agriland.ie

Σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε και στο cibum.gr, εδώ.

Μήπως έφτασε η στιγμή και η Ελλάδα να κάνει κάτι ανάλογο;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο